Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шофьорът на ДесиСлава Димитър Илиев. Снимки:Елена Фотева
Шофьорът на ДесиСлава Димитър Илиев. Снимки:Елена Фотева

На 2 г. условно с 5 г. изпитателен срок  бе осъден днес в Бургаския окръжен съд  Димитър Илиев, шофьор на фолкдивата Деси Слава.

Той бе признат за виновен за смъртта на пешеходец, изскочил внезапно пред колата на певицата на АМ "Тракия" . Инцидентът станал призори на 9  септември, 2016 г. , когато Деси Слава и шофорът й се връщали от участие във Варна. 

Пешеходецът, който се оказва мъж на 24 г. от Карнобат, се появил изневиделица пред аудито на певицата. Шофьорът го видял в последния момент, удряйки го странично. Тялото отхвръкнало към мантинелата, която прерязала крака му. Според съдебно-техническата експертиза колата на Деси Слава се е движела със 122 км/ч.

"Категорично не сме съгласни с присъдата. Възмутен съм, толкова получават хора, които имат нарколаборатории вкъщи. Освен това се вземат под внимание показания на Димитър, когато той  е бил още в качеството си на свидетел. Ще обжалваме, пледираме за невинност. Законът забранява движение на пешеходци по магистрала", заяви пред 24 часа адвокат Радослав Николов, който представляваше подсъдимия Илиев.

Самата Деси Слава бе разпитана на едно от заседанията в Бургас. Тогава тя обясни, че катастрофата се отразила много зле на психиката й и се наложило с месеци да се  възстановява от шока.

ДесиСлава бе разпитана като свидетел в Бургас.
ДесиСлава бе разпитана като свидетел в Бургас.