Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефка Стоева СНИМКИ: Румяна Тонева
Стефка Стоева СНИМКИ: Румяна Тонева

Разликата между нас и вас е, че ние се отваряме за партньорите от Европейската народна партия, а вие се затваряте за лидера на Партията на европейските социалисти.

Това каза от парламентарната трибуна лидерът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов по време на дебата за избор на нов състав на ЦИК. Репликата му бе насочена към зам.-председателя на ПГ на БСП Драгомир Стойнев, който наруши бойкота на червените и дойде в НС, за да представи номинацията на социалистите в комисията.

Цветанов попита дали Националният съвет на БСП е избрал в неделя Елена Йончева за водач на червената евролиста с машинно гласуване - условието, което поставят социалистите и за национални избори, или е нелегитимна.

Моля ви, не пренасяйте вашите вътрешнопартийни проблеми на държавата, препоръча Цветанов. И подчерта, че от досегашните си представители в ЦИК БСП запазва само един, защото другите са назначени от предишното ръководство на социалистите, докато другите партии спазват приемственост от стария към новия състав. Цветанов пожела на Стойнев социалистите да получат разрешение от Нинова да идват на работа, защото за това са избрани. Ще се върнем само след предсрочни парламентарни избори, първата стъпка към които е изборът на нова ЦИК, зарече се Стойнев.

Предложената от ГЕРБ Стефка Стоева бе избрана за председател на ЦИК със 141 гласа. Със 131 гласа "за" и по 5 "против" и "въздържал се" за заместник бе избрана номинираната от БСП Силва Дюкенджиева. Другите зам.-председатели ще са Таня Йосифова, човек на "Обединени патриоти" и Кристина Стефанова, издигната от "Воля". Секретар ще е Севинч Солакова, номинация на ДПС.

Цветан Цветанов в парламента СНИМКИ: Румяна Тонева
Цветан Цветанов в парламента СНИМКИ: Румяна Тонева