Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимката е от фейсбук профила на Иво Христов
Снимката е от фейсбук профила на Иво Христов

Часове след като прокуратурата отказа на БСП да разследва концесията за летище София началникът на кабинета на Румен Радев -  Иво Христов, се изказа пространно исторически

Днес "24 часа" писа за петиция на основатели на СДС до президента Румен Радев софийското летище да бъде наречено на името на първия демократичен президент на България д-р Желю Желев. Часове след нашата публикация и след отказа на прокуратурата да се занимава с исканото от БСП разследване на концесията на летището, началникът на президентския кабинет Иво Христов сподели материала на "24 часа" за петицията във фейсбук и се изказа пространно исторически и иронично за идеята:

"Защо не?! По времето на СДС започна масовата емиграция, старата сграда едва побираше куфарите на заминаващите, тъй че летището си струва да се свърже с това круширало трибуквие. Но пък по времето на БСП емиграцията заприлича на панически екзод и "Позитано"20 също е добро име за летище. По времето на НДСВ мракът продължи, но бе построен, а през 2006г. пък бе въведен в експлоатация Терминал 2. С него и досадният виц за двата изхода от българската безизходица - Терминал 1 и Терминал 2 - тъй че "Тройна коалиция" също е подходящо име за летище. Но според мен справедливостта изисква аерогарата да носи името на премиера Борисов. Все пак той лично уважи откриването на мегалетището в Истанбул, което обрича софийското на нерадостно бъдеще. Пък ако успее и да го концесионира на някоя Гинка...."