Турски готвач соли месото на Марадона и Леонардо ди Каприо
Той рядко сваля тъмните си очила и никога не закопчава ризата си. Държи външният му вид да е толкова перфектен, колкото и храната му. Нусрет Гьокче рядко се усмихва, а суровото му изражение го прави да изглежда още по-секси. Само за една година турският готвач става истинска сензация благодарение на блестящите си умения и нестандартния си подход към месото.
Клиповете му са гледани милиони пъти в социалните мрежи, а в инстаграм Гьокче има над 15 млн. последователи. Спечелва си и прякора "Беят на солта". Прозвището идва от артистичния начин, по който осолява ястията си.
В момента Гьокче е толкова популярен, че дори световни звезди от ранга на Леонардо ди Каприо имитират неговия характерен жест при осоляването на месото.
Неповторимото телешко, което той приготвя, го превърна в
любимец на цял
куп знаменитости,
сред които Дейвид Бекъм, Марадона, Наоми Кембъл и дори нашата тенис звезда Григор Димитров.
Артистичният готвач не се колебае да показва техниките за рязане на месото, които използва в работата си. В едно от видеата, публикувано преди два месеца, той е в кухнята си и реже месо на фона на турска поп песен. Две седмици по-късно избира да работи на фона на Вивалди, като се прави на диригент в кланицата, където още няколко души обработват сурово месо.
Младият мъж стартира със заведение в Истанбул, но днес ресторантите "Нусрет" са се превърнали в доходоносна верига. Освен с няколко заведения в Турция, Гьокче може да се похвали с такива в Дубай, Абу Даби, Лондон. Веригата му се е настанила и в САЩ,
и то в най-големите мегаполиси като Ню Йорк, Лос Анджелис и Маями. Нусрет е роден през 1983 година в малък град в Турция. Израства в бедно семейство, а на тринайсет години започва работа като чирак при местен месар. Там се заражда и любовта му към месото. Дългите работни часове се явяват неговото кулинарно училище, разкривайки му всичко, което трябва да знае за месото и бизнеса. Когато е на 26,
Гьокче
се отправя към Буенос Айрес
с мисия да обогати още познанията си за месната индустрия. Година по-късно той открива първия си ресторант Nusr-Et в Истанбул. Масите са осем, а служителите десет. Добрата работа на ресторанта впечатлява един от посетителите му толкова много, че той решава да инвестира в зараждащия се бизнес, давайки му необходимия първоначален тласък.
"Без много пари пътувах до Аржентина, да видя месната промишленост, исках след това да пътувам и до Съединените щати, но ми беше отказана виза пет или шест пъти. Никога не се отказах", споделя Нурсет в едно от своите интервюта.
Отношенията между него и САЩ се променят благодарение на едно от популярните му видеа. Редица звезди споделят клип как Нусрет атрактивно обработва пържола и той получава виза Видеото е само първото от поредицата, които го превръщат в сензация. Популярността му допълнително нараства и заради снимките с многобройните известни личности, посетили ресторантите му. Седем години след старта на първия ресторант в Истанбул с 10 служители, името на Нусрет стои на входовете на 13 ресторанта в едни от най-луксозните места по света.
Колко служители работят за Нусрет в неговите ресторанти, четете в печатното издание на "168 часа".
Четете още:
Марадона се сгоди за 28-годишната си приятелка на рождения й ден
Дейвид Бекъм построи замък за дъщеря си (Снимки)
Най-четени
-
Ти си комплексар!
1. Имаш айфон за 2000 лева (но не говориш по него, а само „чукваш", за да не се набутваш) 2. В заведение винаги слагаш ключовете от колата си върху масата (да е ясно на всички, че баровците карат BMW
-
Любимите ми 50 книги
Разпределил съм ги по възрастови групи. Започвам с първите – книги, които са ми били любими, преди да навърша 10 години: 1. Шарл Перо - Приказки Най-добрият старт на пътешествието в света на книгите
-
Галерия Защо и трите сериала за HBO са на БНТ
Националната телевизия е най-добрият партньор в България за кинопроизводство, като осигурява най-високите бюджети и творческа свобода Невинаги достатъчното пари могат да гарантират добър резултат
-
Кой постъпва честно, не живее лесно
"Кой постъпва честно, не живее лесно. Кой излезе прав, не излиза здрав. Кой душа не продава, той имотен не става." 102 години от рождението на Радой Ралин
-
Галерия Честит да си! Съдба моя!
Днес мажоритарният собственик на "ПФК Левски" и голмайстор №1 в историята на клуба Наско Сираков празнува своя 62-ри рожден ден. Неговата любима жена Илиана Раева му направи честитка и в социалните