Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илиана Кирилова
Илиана Кирилова

Тя отказа да назове имената им на въпрос дали това са Ветко и Маринела Арабаджиеви

Ивайла Бакалова е търсила контакт с Мартин Божанов-Нотариуса и адвокат Емил Писков, за да бъде освободен Веселин Денков от ареста, а не те с нея. Това обяви ръководителят на градската прокуратура Илиана Кирилова преди комисията в парламента, която проверява дейността на разстреляния през януари лобист в съдебната власт. Той беше осветен през юни 2021 г., когато Антикорупционният фонд излъчи филма "Списък за бърз контрол". В него Ивайла Бакалова записва разговорите си с Божанов и Писков, които искат поне 100 хил. евро, за да помогнат за освобождаването на Денков. 

"Разпитани са двама свидетели, в чийто дом е била срещата", обяви прокурор Кирилова. 

"Те разказват, че Бакалова ги е потърсила. Не познавали Божанов, но имали контакт с Писков"

Според нея това обръща нещата с разследването срещу Божанов. По информация на "24 часа" свидетелите са Ветко и Маринела Арабаджиеви. Кирилова отказа да посочи имената им. Двамата бяха и в списъка с "клиенти" на Нотариуса, чиито имена присъстваха в доклада, получен от ген. Атанас Атанасов в парламента и раздаден на депутатите. Срещу имената им беше записана сумата от 1 милион лева. Те са подсъдими за данъчни престъпления. 

Прокуратурата има запис от срещата в дома на свидетелите, в които се виждат и самите те. Във филма на Антикорупционния фонд те не се виждат. Според Кирилова сега трябва да се провери дали записите на неправителствената организация са манипулирани. 

На миналото заседание на комисията в парламента Кирилова не се яви, но сега е пред депутатите заедно с апелативния прокурор Радослав Димов, следователят Ясен Тодоров и шефката на инспектората към ВСС Теодора Точкова. 

Депутатите от ГЕРБ и ДПС отсъстват от заседанието. 

Очаквайте подробности!