Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Надежда Нейнски Кадър: bTV
Надежда Нейнски Кадър: bTV

"Репресиите в Русия ще се втвърдят под предтекст, че трябва да се пази животът на гражданите след терористичния акт в Москва".

Това заяви в ефира на "Тази сутрин" по БТВ бившата външна министърка Надежда Нейнски.

По думите й, ако случилото се не е търсено, то поне ще бъде използвано в посока засилване на режима в Русия.

"Прави впечатление, че държава като Русия, която е във война и се управлява от службите, е пропуснала такава подготовка на подобен терористичен акт. Службите поне спрямо Украйна извършват всякакви разузнавателни действия, така че едва ли ще пропуснат точно от нея действия", каза още тя.

"Случилото се дискредитира Русия и я прави не толкова влиятелна геополитически", посочи още тя. 

"В момента Русия е фокус на международния интерес и един такъв акт влиза във всички световни новини, което и терористистите искат. Войната, която Русия води, отваря зад гърба си много пробойни. Украйна е близка като корени и манталитет до Русия, а същевременно Путин влиза в съюзи с държави, които биха били много по-опасни за нея и създава рискове за подобни атентати, които виждаме.

НАТО е много консолидирано и силно", посочи Нейнски. Решенията до този момент се взимат с консенсус, обсъжда се сега това вече да не се прави и Русия да не може да използва дадени държави като Троянски кон по отношение на прокарване на интереси.