Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Защо атентатът се случва след, а не преди изборите, когато може да навреди на Путин. КАДЪР: Първи канал
Защо атентатът се случва след, а не преди изборите, когато може да навреди на Путин. КАДЪР: Първи канал

Терактът, както наричат в Русия терористичния акт вече бе многократно анализиран. И въпреки че повечето разузнавателни агенции, включително САЩ, го свързват с Ислямска държава има прекалено много странности, за да бъде приета тази версия безкритично.

Примерно:

(1) Защо се случва след, а не преди изборите, когато може да навреди на Путин

(2) Защо охраната на крокуса е невъоръжена

(3) Защо дълго време няма реакция нито от Росгвардия, нито от милицията, нито от тежката охрана на Областния съд - всички на 4-5 минути разстояние от крокуса

(4) Защо толкова спокойно и без типичния ислямски фанатизъм убийците са застреляли толкова много хора

(5) Защо спокойно са се изтеглили, а не са стояли саможертвено докрай да избият максимално много хора

(6) Как са могли да напуснат вероятно най-тежко охранявания град в света - Москва

(7) Как по поръчка Путин хвърли вината на Украйна, след като ден преди теракта разкри планове за създаване на широка буферна зона в Украйна, която изисква завладяване на нови територии и мобилизация на нови армии?

Затова не можем да изключим дирижирано от Кремъл събитие - защото знаем, че "жизнь в России не стоит копейки." И защото се е случвало вече няколко пъти, когато Путин е имал нужда да затвърждава и разширява своята власт.

Това още по-остро поставя въпроса за отбраната на Украйна и на самата Европа. Приблемът не е само Тръмп, който ще изтъргува европейската сигурност с Путин. Като цяло в САЩ идва ново поколение политици, което няма същото разбиране за ролята на САЩ за опазване на следвоенния световен ред и се фокусира върху все по-големите и остри конфликти в САЩ, които могат да доведат до гражданска война. Затова Европа трябва да мобилизира и развие целия си военен потенциал още сега.

А България - да приеме много насериозно руската опасност, както го правят Балтика, Полша и Румъния.

Враг Номер 1 на нашата сигурност сега е дълбоката руска агентурна мрежа у нас - в политиката, институциите, съдебната система и особено медиите. Която етикетира като "военнолюбци" всеки разумен глас за нуждата от задълбочена интеграция в НАТО. И дискредитира всеки военен министър като Тагарев, който работи в тази посока.

Но не само - блокира всеки опит за реформи в службите, регулаторите и прокуратурата, които са оплетени в тези мрежи. Гледайте кой тика към предсрочни избори, за да провалят отново реформите - ако още имате съмнения кой стои зад паралелната държава.

От Фейсбук.