Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Станимир Рагевски  до последно мълча за престъпленията, в които е обвинен. Снимка: Тони Щилиянова
Станимир Рагевски до последно мълча за престъпленията, в които е обвинен. Снимка: Тони Щилиянова

Окръжният съд в Бургас го призна за виновен за смъртта на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехемед

Той: Невинен съм!

Доживотен затвор без право на замяна постанови Окръжен съд – Бургас за Станимир Рагевски, признат за виновен в извършването на две умишлени убийства - на брокерката Теодора Бахлова и на строителния работник Юмер Мехмед. След убийствата телата  и на двамата са били разчленени и укрити на различни места в града.

Нарязаното тяло на младия мъж бе открито в торби между тръстиките край бургаския квартал Долно Езерово. Бахлова обаче се издирваше близо година. Разкрито бе, че главата на брокерката и част от тялото й са престояли 3 месеца в бидон с киселина, след което останките са били изхвърлени в канализацията.

Вместо исканата кръвнина от общо 1,5 млн.лв. обаче съдът наложи по 200 000 лв. за дъщерята и майката на брокерката и по 20 000 лв. за приятелката и майката на Юмер.

Невинен съм, не съм извършил това, в което ме обвиняват, каза при предоставената му последна дума Рагевски.

До този момент подсъдимият за двете жестоки убийства не бе давал обяснения дори на адвоката си Ваня Радиева.

За смъртта на Теодора Бахлова, убита на 20 октомври 2020 г. в апартамент в Бургас, Рагевкски получи 20 г. затвор. Жената е била застреляна с пистолет в главата. 

Със същото оръжие на 4 август 2021 г. е убит Юмер Мехмед в друго жилище в Бургас. Той бил момче за различни поръчки на Рагевски. Има данни, че е участвал в укриването на останките на Бахлова, след което е изнудвал Рагевски за пари, разкриват запознати.

За смъртта на Юмер съдът наложи най-тежкото наказание доживотен затвор без право на замяна, тъй като  убийството е извършено предумишлено от Рагевски, вече извършил друго умишлено убийство по чл.115 от НК / това на Теодора Бахлова/, уточняват от съда.

За незаконно притежание на оръжие 59-годишният мъж получи 8 г. затвор. Присъдата на Бургаския окръжен съд  може да бъде обжалвана или протестирана. 

"Да, продължаваме на втора инстанция. Като негов адвокат аз пледирах "невинен" по всички обвинения, тъй като няма признание. До настоящия момент на мен той не е казал нищо повече от това, че не е извършил престъпленията, в които го обвиняват", коментира пред "24 часа" адвокат Ваня Радиева. И добави, че присъдата не е била изненадваща за нея, предвид високия обществен интерес по делото за двете убийства.