Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Веско Вълчинов (вляво) е обвинен, че е убил Пеев (вдясно).
Веско Вълчинов (вляво) е обвинен, че е убил Пеев (вдясно).

Нападнал го в гръб и след като го нарязал, викнал приятел да чистят и да разхвърлят останките из София

Дълг от 2000 лева, който трябвало да бъде изплатен след започване на съвместен бизнес за добив и търговия с криптовалути, е мотивът за жестокото убийство на собственика на масажно студио Кристиан Пеев. Такъв заем отпуснал той на бармана Веско Вълчинов, който е обвинен за жестокото убийство.

41-годишният Пеев, който държал студио за масажи в центъра на София, изчезнал на 8 август. Негов братовчед го обявил за издирване 2 дни по-късно. Тогава столичните криминалистите започнали разследване за отвличане, каквато е практиката при изчезнали. Забелязали, че и двата телефона на Пеев били изключени от 8 август, а единият бил открит изхвърлен край автокъща.

Така разбрали, че мъжът най-вероятно е жертва на престъпление. Проследили движението му по камери и видели, че на 8 август влиза в кооперация на ул. “Г. С. Раковски” в София. Бил заедно с Веско Вълчинов, който живее на същия адрес. Камерите обаче показали, че след това излиза само Вълчинов, а от Пеев няма и следа. Забелязали и че Веско влиза и излиза няколко пъти, понякога с приятел - Константин Суботинов.

Затова задържали и разпитали и двамата. 32-годишният Вълчинов отричал, но Суботинов разказал подробно какво се е случило. Обяснил, че не знаел за намерението на Веско да убие Пеев.

Вълчинов му разказал, че искал да прави общ бизнес с Кристиан. Планирали да добиват и търгуват с криптовалута. Когато работата тръгнела, Вълчинов трябвало да се издължи на съдружника си - имал да му дава 2000 лева, разказа шефът на СДВР старши комисар Любомир Николов.

Плановете им обаче се провалили. Затова, когато разбрал, Вълчинов се ядосал. Грабнал гира и ударил по главата Пеев. Издебнал го в гръб.

След като го убил, решил да го нареже, за да се отърве от тялото. Органите изхвърлил в тоалетната чиния и пуснал водата.

Тленните останки събрал в няколко плика. Част от тях заедно със Суботинов изхвърлили на различни места из София. Други торби Константин закарал с колата си на Витоша и ги заровил.

Двамата се постарали и да изчистят кръвта в банята на Вълчинов. Не изхвърлили обаче гирата и инструментите, с които Пеев бил нарязан. Те са иззети. Назначени са им експертизи.

След като Суботинов разказал за престъплението, Вълчинов също проговорил. Версиите му били проверени и до една се оказали лъжа. Мъжът е осъждан два пъти - за увреждане на чужда вещ през 2009 г. и за нанесена телесна повреда през 2013 г. И по двете присъди е реабилитиран. Жертвата Кристиан Пеев е осъждан условно за закана за убийство.

Смята се, че Вълчинов не е планирал убийството. “То е в резултат на агресия, на ярост, на нарцисизъм. Всички онези характерни черти, които се отнасят за социопат и психопат”, обясни градската прокурорка на София Илиана Кирилова. Така тя разграничи престъплението от двойното убийство на пенсионери, открити нарязани и в бидони в езерото край Негован преди 4 години. (Виж карето.)

Вълчинов е обвинен, че е убил с особена жестокост и по мъчителен начин Пеев. За подобно престъпление законът предвижда от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Задържан е за 72 часа и в сряда градската прокуратура ще му поиска постоянен арест.

Суботинов е подведен под отговорност като укривател. Той може да получи до 5 години затвор. Ако се установи, че е знаел предварително за убийството или че е участвал в него, ще бъде обвинен и за помагач.

В Бургас бизнесмен разчлени двама, хвърли глава в бидон с киселина

Веско Вълчинов не е първият обвинен за убийство, който след като разчленява тяло, го хвърля в канализацията.

По подобен начин от тленните останки на брокерката Теодора Бахлова се опита да се отърве и бургаският бизнесмен Станимир Рагевски. И той като Вълчинов имал план за обща търговска дейност с жертвата си, дори работили заедно. По данни на близки до убитата жена тя имала претенции към Рагевски за три морски имота в Лозенец, които той навремето построил с нейна финансова помощ.

Вероятно затова, докато били на среща, за да преговарят за парите, Рагевски я застрелял на 29 октомври 2020 г. в Бургас, сочи обвинителният акт срещу мъжа. За убийството обаче се разбра много по-късно. За да прикрие следите си, Рагевски разчленил жената. Той залял част от човешките останки с киселина, като на дъното на един бидон поставил главата на брокерката - за да е сигурен, че киселината ще разяде плътта до неузнаваемост.

Смята се, че за укриването му помагал строителят Юмер Мехмед. Той обаче почнал да изнудва Рагевски, затова през август 2021 г. бизнесменът елиминирал и него. Нарязал го и изхвърлил останките в бургаското езеро. Едва след неговото убийство полицията откри останките и на Бахлова. Тогава признания направи Диан Дичев, който помагал за укриването на двете тела и на пистолета. Дичев бе осъден на 4 г. и 6 месеца затвор, а делото срещу Рагевски тече в Бургаския окръжен съд.

В София пък Пламен Шляпашки и Георги Нанчев са подсъдими за двойното убийство на пенсионерите Марияна и Йордан Атанасови. Двамата ремонтирали тяхно жилище в началото на 2019 г. Чули, че наскоро двойката продала друг апартамент, и решили, че крият парите в дома си. Затова ги застреляли. За да прикрият следите, нарязали телата и ги изхвърлили в бидони в езерото край Негован. Пенсионерите имали малко над 1000 лв. у дома, а сумата от продажбата на апартамента била в банка.

Разчленена бе открита в началото на март 2014 г. и рускинята Анна Леонтиева. Оказа се обаче, че тя е била разкъсана от животни и причината за смъртта ѝ не е установена и до днес. Предполага се, че и тя е била убита от Герман Костин. Мъжът е подсъдим за смъртта на сина на Анна - 5-годишния Никита.

Станимир Рагевски в съда.  Снимка: Тони Щилиянова
Станимир Рагевски в съда. Снимка: Тони Щилиянова