Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Малинов
Димитър Малинов
  • Цалапица настръхна срещу убиеца на Митко: Този Рангел как може да е толкова жесток?
  • Хората се страхуват открито да говорят за екзекутора, бил буен и избухлив

Издирваният за убийството на 24-годишния Димитър Малинов Рангел Бизюрев е излетял от София на 24-и юли рано сутринта и е кацнал в Германия, научи "24 часа" от източник, запознат с разследването. Тамошните власти са известени за случая. Изпратени им са необходимите документи по разследването.

Баба му и дядо му са много добри хора, а той на кого се метнал така жестоко да убива? Това коментират хората в пловдивското село Цалапица, след като прокуратурата и полицията назоваха инициалите на Р. Б., сочен за екзекутор на 24-годишния Димитър Малинов. Младият мъж беше открит мъртъв след брутален побой в покрайнините на селото вчера.

30-годишният Рангел Бизюрев е привлечен задочно като обвиняем, тъй като още на 24-и е избягал в Германия през аерогара София.

Хората се страхуват открито да говорят за него, а по-рано от прокуратурата обясниха, че имал криминални прояви назад в годините. Местните го описват като буен и избухлив. Магазинерка разказа, че вдигал скандали.

"Майка му и баща му са разведени, той живее при баща си. Баба му Димитрия и дядо му Рангел, на когото е кръстен, са трудолюбиви хора, на никого лошо не са направили. А той на кого се е метнал", недоумява жена, представяйки се като леля Данче. 

Повечето хора в село, които наш репортер попита, избягват да говорят за Рангел. "Не го познаваме", отговарят млади и стари. Твърдят, че познавали повече убития Митко, макар и бегло, защото живеел при баща си в Стамболийски и от време навреме идвал в Цалапица при майка си Атанаска. Описват го като кротко момче. Макар и на 24 години, бил безработен. Някои се съмняват във версията, че е убит заради пари.

"По-скоро е келешлък", казва възрастен мъж. Други пък се съмняват, че в жестокото престъпление може да има и други замесени макар от прокуратурата изрично да посочиха, че на този етап се касае само за един извършител.

В селото се разпространяват различни версии. Илия Иванов например чул, че Димитър бил причакан пред дома на майка му.

"Очакваме европейските служби да го издирят, задържат и да ни го предадат", каза по-рано шефката на окръжната прокуратура в Пловдив Ваня Христева.

На кого се е метнал толкова жесток, недоумява леля Данче от Цалапица.
На кого се е метнал толкова жесток, недоумява леля Данче от Цалапица.
Илия Иванов от Цалапица чул, че Димитър бил причакан пред дома на майка му.
Илия Иванов от Цалапица чул, че Димитър бил причакан пред дома на майка му.

В Цалапица хората се покриха, а тези, които ги попитаме, избягват да говорят за убийството.
В Цалапица хората се покриха, а тези, които ги попитаме, избягват да говорят за убийството.