Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Агресивната война на Москва срещу Украйна може да се разрастне, предупреждават българските специални служби.
Снимка: Архив
Агресивната война на Москва срещу Украйна може да се разрастне, предупреждават българските специални служби. Снимка: Архив

Русия е атакувала с дронове зърнен терминал на украинско черноморско пристанище в Одеска област през изминалата нощ, предаде агенция Укринформ.

Началникът на Одеската областна военна администрация Олег Кипер съобщи в канала "Телеграм", че са унищожени 22 дрона, като два от тях са поразили административна сграда в пристанищния комплекс.

"През нощта терористичната държава извърши мощна атака с дронове в южната част на Украйна. Врагът изпрати няколко вълни от дронове "Шахед-136" от Черно море. Противовъздушната отбрана осуети вражеския план да се атакува зърнен терминал в едно от пристанищата в Одеска област. Южните сили за противовъздушна отбрана унищожиха 22 дрона, два дрона удариха административна сграда в рамките на пристанищните съоръжения", каза Кипер, цитиран от Укринформ.

Той съобщи също, че отломките от свалените дронове са причинили пожар на два пристанищни терминала, един от които е бил зърненият, предаде БТА.

Според ръководителя на военновъздушната отбрана огънят е бил своевременно потушен, като не се съобщава за фатални щети или за жертви.

Укринформ припомня, че като цяло през изминалата нощ украинските военновъздушни сили, заедно с противовъздушната отбрана, са унищожили 26 от общо 28-те ирански дрона "Шахед 136/131", изстреляни от руснаците.