Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова СНИМКА: Велислав Николов
Корнелия Нинова СНИМКА: Велислав Николов

"В България съществуват две мнозинства. Едно официално и на книга, говорено пред вас, на двете първи партии, на евроатлантиците, коалицията на войната, имунитетите, страха и омертата - това е официалното мнозинство. Но истинското, което движи нещата в държавата и взима решенията, е на ГЕРБ, "Възраждане" и ДПС, защото с това мнозинство се взеха най-важните решения - и по съдебната реформа, и блокажа вчера в правната комисия".

Това заяви от парламентарната група в декларация от името на групата лидерката на БСП Корнелия Нинова.

"Коалицията на имунитетите постави държавата на трупчета, докато си разпределя порциите на властта. Напълно е забравен народът и неговите тревоги. Всеки ден давате повод и доказателства, че това не е правителство в полза на България, а клуб по интереси. Прегазихте конституцията", каза още тя.

Соцлидерката коментира вчерашния блокаж на комисията по правни въпроси, когато депутатите не успяха да се разберат за дневния ред и се отказаха от изслушването на правосъдния министър Атанас Славов.

"Мнозинството ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ сами си блокираха собствения дневен ред на правна комисия. Уверявам ви, такова нещо не е имало, откакто съществува парламент. При това го направиха, за да не изслушат собствения си министър на правосъдието какво смята за правосъдната реформа", каза тя.

"Уважаеми управляващи, от началото на парламента нямате нито един закон, приет с мнозинството на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. По всички закони сте на различно мнение и се карате", каза още тя и даде примери със законопроектите за разделянето на КПКОНПИ, отделянето на следствието от прокуратурата, избирането на Бойко Борисов и Делян Пеевски за външната и конституционната комисия и с бюджета.

"Какво означава това? Означава нестабилност, несигурност и липса на перспектива пред България и българските граждани. Означава плаващи мнозинства", коментира още Нинова.

"Сега разбирате ли защо БСП прекъсна разговорите за правителство в някакъв такъв вариант. Не Гешев, не Пешев, не Сарафов, никой не е виновен за нашето решение освен един - казва се Бойко Борисов. Казва се също мъдрост и опит на партия, която взима разумни решения, защото това, което чувствате днес - че сте смокинов лист, ние го разбрахме преди един месец, че искат да сме смокинов лист. Тогава аз казах, че няма да сме резервна гума на тротинетка", обясни тя защо са пропаднали преговорите им за кабинет с ГЕРБ.

Нинова разказа, че по време на преговорите е попитала как ще се разберат са оръжията за Украйна с ГЕРБ, тъй като двете формации са на различно мнение. Борисов ѝ отговорил, че могат да запазят позициите си, но щял да внесе решение в парламента и то да мине с гласовете на другите партии.

"В този момент решихме, че прекъсваме, защото сме мъдри и опитни хора", заяви Нинова и се обърна към "Промяната" с думите: "Късно е, либе, за китка. Или ще го играете това хоро до край, или се пускайте о време".

СНИМКА: Велислав Николов
СНИМКА: Велислав Николов
СНИМКА: Велислав Николов
СНИМКА: Велислав Николов
Костадин Костадинов  СНИМКА: Велислав Николов
Костадин Костадинов СНИМКА: Велислав Николов
СНИМКА: Велислав Николов
СНИМКА: Велислав Николов
СНИМКА: Велислав Николов
СНИМКА: Велислав Николов
Корнелия Нинова СНИМКА: Велислав Николов
Корнелия Нинова СНИМКА: Велислав Николов