Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Христов по време на концерта си в Зала 1 на НДК
Георги Христов по време на концерта си в Зала 1 на НДК

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава аплодираха до края

Щастлив съм, изпя в първите секунди на два пъти отлагания си концерт в зала 1 на НДК Георги Христов. Развълнуван от дълго отлаганата си среща с публиката, в петък вечерта той влетя с първата си песен не на сцената, а директно сред хората. Залата бе препълнена.

Точно 3 години и 6 месеца ми липсвахте, каза на феновете си един от най-талантливите български изпълнители. Припомни, че заради пандемията концертът му е бил отлаган 2 пъти.

Георги Христов се появи в екстравагантен, но стилен бял костюм. На сцената всичко бе в тон - светлините се сменяха, а в дълбочина сякаш грееха хиляди звезди.

Звездата пя под съпровода на музикантите от оркестър “Симфониета” и неговата група “Черно и бяло”. Изпълни както най-големите си хитове за 40-годишната си кариера, така и мелодии от новия си репертоар. Познатите парчета звучаха в нови аранжименти. 

Георги Христов
Георги Христов

А една от песните пя за първи път на сцена.

“Страхувам се. Вие сте барометър за това ще я бъде ли тази песен, или няма да я бъде”, каза музикантът, преди да запее. И отговорът не закъсня - публиката я посрещна с дълго нестихващи аплодисменти още преди да е прозвучал последният акорд.

Благодаря ви, че в тези гадни времена сте отделили от времето си и от възможностите си, за да купите билет за моя концерт, обърна се към публиката Георги Христов. А по-късно чрез песен призова: “Нека живеем тук и сега”.

Благодари на всичките си партньори, помогнали концертът да се случи. Встрани сцената бе отрупана с цветя, изпратени от институции и партии. Специални благодарности изрази на Министерството на културата и Столичната община, както и на “24 часа”, който е медиен партньор.

Верен на стила си, Георги Христов смени четири тоалета. Шегуваше се с възрастта си, но почитатели коментираха, че е в топформа.

Появи се също в черен костюм със златни детайли, както и в комбинация от черно и червено.

Специалният му гост бе Нели Рангелова, която зарадва публиката с “Мой стих”. А в дует с Христов изпяха и общия им хит “Една любов”. 

Нели Рангелова и Георги Христов
Нели Рангелова и Георги Христов

Аз цял живот имам двама мъже - моя съпруг Георги и Георги Христов, каза певицата, която бе с блестяща визия.

40 минути след последната песен и след втория час публиката искаше “Още и още” в унисон с една от най-популярните му песни.

Многократно Георги Христов се връщаше на сцената, за да чуят почитателите му някои от най-големите му хитове като “Черно и бяло”. Няколко пъти вдигна публиката, докато тичаше, пеейки между редовете из цялата зала.

Хора го спираха, за да се снимат, много му подаряваха цветя. Често повтаряше към екипа зад кулисите: “Осветете залата, че ще се пребия”.

На два пъти публиката притихна напълно - когато изпя любимата си народна песен - “Девойко, мари, хубава”, и оперната Nessun dorma.

В паузите между бисовете той се обърна директно към президента Румен Радев и съпругата му Десислава, които бяха във VIP ложата до края.

Благодаря ви за уважението, каза им Георги Христов, а двамата, видимо щастливи, му помахаха от балкона.

А когато стана ясно, че публиката няма да си тръгне, преди да чуе една от най-обичаните песни на Георги Христов - “Нямам нужда от много приятели”, той се върна за последно на сцената.

Президентската двойка и цялата публика я изслушаха на крака. 

Ще послушам майка си. Тя ми е забранила да отказвам на такава публика, каза Георги Христов. Тя напусна този свят през август и това вероятно бе първият концерт, на който тя - най-верният му почитател, не бе в залата.