Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дошъл у нас въпреки забраната да напуска Великобритания

“Еднополовите бракове са мерзост”, твърдял Даниел Хъл

Категорично против гей пропагандата в детски предавания се обявява през 2015 г. обвиненият у нас в педофилия Даниел Ериксън Хъл. Преди близо 7 години, когато известният с прозвището Пастор Д все още живее във Великобритания, той заявява публично, че един от излъчваните сериали за малчугани трябва да бъде спрян. Причината - в телевизионното филмче "Дъга" имало хомосексуални символи.

Лично

до него била изпратена жалба

от човек, посещаващ паството му, който сигнализирал за проблема. Последователят му посочил, че предаването, чиито зрители са малки момичета и момчета, предсказвало "дневния ред за хомосексуализирането на света".

Хъл отбелязал, че и част от текста на едноименната мелодия, която звучала в лентата, бил смущаващ: "Нагоре над улиците и къщите, дъгата се изкачва високо. Всеки може да го види. Нарисувайте целия свят с дъга!"

Още преди да се изкаже по темата със сериала, Хъл заявявал, че еднополовите бракове са "мерзост", а хомосексуалността - "отвратителна". Бил против онлайн медията PinkNews, която публикувала новини за хомосексуални, бисексуални и транссексуални. Наричал я

“содомски

мръсен вестник”

Наложило се журналистите от изданието да излязат с изявление, в което уточняват, че не се разпространяват като печатна медия, а могат да бъдат намерени само в интернет.

Години по-късно британската духовна общественост е шокирана, след като у нас Районната прокуратура в Сливен предаде Хъл на съд по обвинения в извършване на блудствени действия спрямо осем момчета. От изнесената от властите информация стана ясно, че 43-годишният пастор е използвал положението на зависимост на малките и семействата им. Те били бедни и

разчитали на финансовата помощ,

която им оказвал. Разследващи съобщиха, че пет от децата, които са били жертва, нямали навършена 14-годишна възраст. Издевателствата били осъществени в различни периоди от 2018 и 2019 г. в град Сливен.

Въпреки събраните доказателства жителите на ромския квартал "Надежда" в Сливен подготвиха мирен протест пред съдебната палата в защита на Даниел. Техен представител обясни, че момчетата, които са свидетелствали за блудството, са го направили единствено от страх. Според него някой опитал да заплете интрига около задържания пастор, който помагал доброволно на всички и направил молитвен дом за тях.

В хода на разследването се разбра и че преди да бъде задържан у нас, той вече

имал

криминално досие

В родната му Великобритания му дали 15 месеца отново за педофилия. Забранили му и да напуска страната. Той обаче не спазил ултиматума и дошъл у България.

По делото за педофилия в страната ни, което започна през 2019 г., мярката му за неотклонение бе подписка.

Доскоро Пастор Д беше подсъдим в Сливенския окръжен съд и за неплатени данъци в особено големи размери - 31 641 лв., за получени от него дарения от 958 819 лв. Парите идвали предимно от чужбина на части от 27 юли 2017 г. до 30 септември 2019 г. Обвинението твърдеше, че в нито един от тези случаи Даниел не е подавал данъчна декларация, както изисква българското законодателство. Според разследващи той

получавал щедрите суми като пастор

в Християнски център “Единство”

със седалище в Сливен. Това дело срещу духовника приключи с осъдителна присъда.

Тази година той отново стана клиент на Темида, след като бе обвинен в разврат с три малолетни и едно непълнолетно момче, съобщи "24 часа". Хъл бе оставен в ареста за постоянно след 5-часово драматично заседание. Според съда престъпните деяния били осъществени от юни до 10 август тази година.

Какво мислят последователите на пастора за разкритията?

И до днес някои от тях все още не могат да повярват, че той е способен на подобно нещо. Те си спомнят, че десетки пъти са разговаряли с него по темата за хомосексуалността. Отношението му било крайно негативно и смятал, че всеки може да се излекува от тази "болест". Проповядвал любовта и връзката на хората с Бог. Казвал, че за всеки има светлина в тунела въпреки прегрешенията, които е направил.