Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Касия Галанио е родена в Полша.
Касия Галанио е родена в Полша.

Живея в златна клетка, бившият ми мъж малтретира децата, страда Касия Галанио

Съдът отказва попечителство над дъщерите й, дни по-късно е открита мъртва в дома си в Марбея

История за наркотици, кръвосмешение, психически и физически тормоз стоят зад смъртта на 46-годишната Касия Галанио, бивша съпруга на Абдулазиз бин Халифа бин Хамад ал Тани, чичо на настоящия емир на Катар. Преди седмицата тя бе открита мъртва в апартамента си в Марбея, Испания.

Само преди няколко години Касия живее като истинска принцеса от Близкия изток. Посещава най-бляскавите модни събития в Европа,

харчи огромното състояние на мъжа си

Или поне така изглежда на пръв поглед. Разводът й с шейха слага край на луксозния й живот, а наяве изплуват неприятни семейни тайни. По нейни думи Ал Тани малтретирал физически децата й, а нея я държал под ключ. Версията на шейха е, че Касия има проблем с наркотиците и си измисля публични обвинения, за да получи по-голяма издръжка.

През април тази година една от дъщерите на Ал Тани и Касия подаде жалба към парижката прокуратура, обвинявайки 73-годишния си баща в изнасилване, което поставя началото на пореден съдебен процес за попечителство. Двамата съпрузи водят битка за децата си в съда близо десет години.

Дни след като съдът информира Касия, че искът й за семейни права над децата не може да бъде удовлетворен, тялото й е открито от испанските власти.

Малко преди трагичната си смърт принцесата от полски произход разказва в интервю за живота си с катарския аристократ. По думите й тя "няма свобода" и е "прокълната" от парите от деня, в който се е омъжила за него.

"След няколко години мълчание и затваряне вътре в себе си реших, че е време да говоря и да кажа на хората, че не всичко е

красиво и перфектно,

дори да си сбъднала някои от детските си мечти - споделя тя малко преди да бъде открита мъртва. - Мисля, че парите всъщност са проклятие, защото те изолират. Израснах в Съединените щати, така че

присъединяването към кралското семейство

беше нещо ново за мен. Но не си давах сметка каква висока цена ще платя - свободата си. Затова говоря сега, защото в последните години много жени се свързаха с мен, за да разкажат историите си как човешките им права са погазени. В повечето случаи това са жени, омъжени в Близкия изток."

По думите на принцесата свободата "е най-важното нещо" и разкрива подробности за това колко много цени възможността да напусне дома си и да прави това, което иска, вместо да живее в пълна изолация. На въпрос дали е живяла в златна клетка, принцесата се съгласява с жест.

Смъртта на Касия Галанио предизвика бурен интерес от страна на медиите във Франция и Испания най-вече заради версиите как се е стигнало до фаталния край. Принцесата се бори повече от 10 години за правото на попечителство над трите си дъщери, но проблемите й с наркотиците през годините са една от причините за проблемите й в съда. Свръхдоза е сред опорните точки на разследващите.

В интервю за испански вестник близък приятел на Галанио я описва като "добър човек", който е "против наркотиците".

"Познавам я много добре и съм съкрушен от новините. Тя беше много добър човек и тези, които я познаваха, я обичаха. Тя обичаше дъщерите си повече от всичко и никога нямаше да ги напусне. Тя беше напълно

против наркотиците и никога не е била

зависима от алкохола",

казва Луис Спаньоло. Твърденията му обаче могат да бъдат оспорени, защото самата Касия е признавала за порока си. По думите й разводът и раздялата с децата е бил опустошителен за нея, но тя е успяла да се измъкне от своите зависимости.

Касия Галанио е родена на 2 октомври 1976 г. в Краков. Семейството й се мести в Лос Анджелис, докато тя е още дете. Касия учи в държавен университет, а по-късно започва работа за американски финансов гигант.

"Родителите ми работиха усилено, за да ми осигурят образование в Съединените щати, и ми предадоха тази воля и упоритост. Поставях си цели още като малка, нямаше да съм щастлива, ако не бях опитала амбициозни и разнообразни неща", казва тя в интервю. Ако в амбициозните й цели се нарежда и брак с принц, тя определено сбъдва мечтата си по класическия сюжет, но само в частта до сватбата.

Касия среща бъдещия си съпруг Абделазиз бин Халид ал Тани в Париж. Докато е на обучение в банка "Барклис", тя открива, че някой измамно тегли средства от сметката му. Ал Тани е министър на петрола и финансите на Катар в продължение на почти 20 години. През 1992 г. той се мести в Париж, след като е изгонен от кралското семейство за предполагаем опит да свали емира. Напуска страната с огромно състояние, което няма нищо против да харчи в Европа. Затова и младата банкова служителка е

повече от щедро възнаградена за това,

че разобличава опит за измама.

През 2004 г. Галанио става третата съпруга на Ал Тани и приема исляма. Раждат се дъщерите им: близначките Малак и Ясмин, които днес са на 18 години, и Рим, на 15 години. В интервюта Касия разказва за голямото си възхищение от принцеса Даяна, с която имала възможност да се запознае: "На въпроса за най-вдъхновяващия човек, когото съм срещала, отговарям без колебание: принцеса Даяна. Възхищавам се, че за краткото време, което прекара с тях, тя научи синовете си на първо място да бъдат добри хора".

Докато е омъжена за шейха, г-жа Ал Тани често присъства на ревюта на известни дизайнери на дрехи и бижута. Самата тя открива свой бутик в Париж с луксозни подаръци за клиенти от Близкия изток и Азия.

“Преходът от това да бъдеш майка на пълен работен ден към стартиране на бизнес от нулата беше труден - ентусиазирано споделя тя преди години. - Парите не са всичко при създаването на компания, те са преди всичко предпоставка на една голяма идея и решителност, страст и самочувствие.”

Бизнесът, семейството,

скъпите подаръци и луксозният живот изчезват в деня, в който излиза решението за развод. Касия Галанио се мести в Марбея и започва да се бори за правото на пълно попечителство над децата си. Първо обвинява бившия си съпруг в малтретиране на една от дъщерите й. Ал Тани категорично отрича и поддържа пред съда тезата, че Галанио е алкохоличка и наркоманка с психични проблеми. Дъщерите им Малак и Ясмин бягат от баща си и в последните години живеят със своята майка.

"Децата никога не трябва да се използват като жертви или пионки, когато родителите не се разбират - пише тя в инстаграм. - Бащата на децата ми, принц Абдулазиз Халифа ал Тани, не е платил нито цент повече от година, за да ми помогне да издържам и отгледам децата си. Мъжът никога не трябва да подценява майката на децата си и обратно. Колкото и ядосан, разстроен, ревнив или злонамерен да е той, аз правя всичко по силите си, за да се грижа, защитавам, обичам децата си, както никой друг няма да го направи. Не съм перфектна, но давам всичко от себе си."

Обтегнатите отношения между бившите съпрузи стават още по-сложни, когато тя обвинява принц Ал Тани в сексуално посегателство върху най-малката им дъщеря.

Галанио подава молба за попечителство над 15-годишната Рим, а на 19 май тази година съд в Париж отхвърли исканията й. По-рано всекидневникът Le Parisien разкри, че наскоро Касия Галанио е прекарала няколко седмици в болница и това не е първият й нервен срив.

"Клиентката ми беше съкрушена от лъжите на Ал Тани в съда. Мисля, че преди всичко тя е починала от мъка", казва адвокатката на Галанио Сабрина Боеш пред френския вестник.