Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Според специалистите смъртта на тяхното момченце при раждането ще остане шок за цял живот

Баща й Хорхе Едуардо, бивш футболист и наркотрафикант, лежал в затвора, почива от усложнение след инсулт

Неговият татко Жозе Динис Авейро, ветеран от армията и алкохолик, издъхва от чернодробна недостатъчност

Кристиано Роналдо и Джорджина Родригес минават заедно през поредната си и може би най-тежка и разтърсваща загуба. Смъртта на момченцето, единия от близнаците на футболната звезда и неговата половинка, по време на раждане беше посрещната със съчувствие в целия свят.

В същото време експертите твърдят, че все още има много малко обществено възприятие за разрушителното въздействие на мъртвото раждане, неонаталната смърт, спонтанния аборт и медицинското прекъсване върху родителите, както и върху техните семейства и приятели.

Ако, както в случая на Роналдо и Родригес, има оцелял близнак - тяхното момиченце, това е особено тежка скръб, коментира Шарън Дарк, координатор за подкрепа на тежката загуба в Twins Trust, която също е загубила своите момчета близнаци преди 22 години.

“Имате радостта от близнака, който е жив и се справя добре, заедно с абсолютното опустошение от близнака, който е починал - казва тя. - Как се справяте с тези паралели?”

Бен Мурхаус, съосновател на фондация “Калипатейра Мурхаус”, загубил новородената си дъщеря при раждането, обяснява, че за бащата такъв шок може да продължи цял живот с ежечасна скръб, а в същото време болката да се пренебрегва.

“Това е най-високата форма на опустошение, която можете да изпитате - споделя той. - Но като баща бях третиран много различно от жена ми. Очакваше се да бъда силен. Дори сега хората си мислят, че съм добре, когато не съм: татковците твърде често се забравят.”

Кристиано и Джорджина имат още една дъщеря, Алана Мартина. Родригес е и мащеха на другите деца на своя любим - Ева Мария, Матео и Кристиано-младши.

И той, и тя не за първи път са връхлетени от болезнена загуба на близък човек. И двамата губят бащите си преди години.

Смъртта на родителя на Родригес дори предизвиква кратка раздяла между нея и футболната звезда.

Джио, както я наричат нейните приятели, започва да се среща с Кристиано, след като той се разделя с бившата си приятелка Ирина Шейк през януари 2015 г. Двамата се запознават в магазин на Gucci в Мадрид, където Родригес работи като продавачка.

Нейният баща Хорхе Едуардо някога е бил професионален футболист и треньор, превърнал се в наркотрафикант. През 2003 г. е осъден на 11 години затвор за опит за контрабанда на кокаин на стойност над 100 000 евро от Испания за Франция. След като Хорхе влиза в затвора, чичото на Джорджина, Хесус Ернандес, отглежда нея и нейната сестра. Баща е освободен през 2008 г., но скоро след това е повторно арестуван за подпомагане на контрабандата на смола от канабис на стойност 1 милион евро от Мароко в Испания. Властите го освобождават след две години. През 2016 г. Едуардо получава инсулт и почива три години по-късно поради усложнения. Смъртта му предизвиква кратка раздяла между Джорджина и Кристиано, които тогава са едва в началото на своя роман.

Тя отсъства и е тъжна, той има много мачове и уважава нуждата й от време, но впоследствие се сблъскват отново на събитие и той веднага я кани на среща.

Кристиано също добре познава болката от загубата на родител. Неговият баща Жозе Динис Авейро участва във войната на португалската армия в Мозамбик и Ангол. Вече като ветеран пропада в бездна.

Като много свои бойни другари и той е изоставен от държавата без пукната пара и без работа. Много му е трудно да осигурява прехраната на семейството си - има двама синове и две дъщери. Това го сломява. Безсилието го отчайва. И той започва да намира утеха само в алкохола. Пропива се неспасяемо. Налага се негови приятели дори да му купуват пиене, защото той няма пари, а нуждата му е сериозна. Почти не се храни, само си налива отново и отново. Това повлиява зле на големия му син Хюго, който също се отдава на алкохола и наркотиците. Кристиано прави точно обратното - опълчва се на тези демони.

Динис издъхва от чернодробна недостатъчност през 2005-а. Не успява да види метеорното издигане на Кристиано, който тогава е едва на 20 години.

“Баща ми беше пияница. Беше трудно - признавал е Роналдо. - Той не успя да ме види как ставам №1. Нищо не видя. Не ме видя как печеля награди и какъв човек съм сега. Семейството ми вижда и знае: майка ми, брат ми и сестрите ми, дори най-големият ми син, но баща ми - той не видя нищо... Умря толкова млад.”

Приятели на Динис разказват, че дори в най-мрачните си мигове той винаги повтарял, че неговото момче ще стане голяма звезда. Не може да се отрече, че му помага за това, макар и с лошия си пример.

“Това, което се случи с нашето семейство, обяснява защо Кристиано няма пороци. Не пуши и не пие. Пристрастяването му е футболът - признава неговата майка Долорес. - Няма съмнение, че парите му са помогнали за спасяването на Хюго. Нещата можеше да се развият много по-различно, ако Кристиано не беше футболист.”

Несъмнено психиката му е желязна и нищо не може да му повлияе по негативен начин, така че да го сломи. Дори когато Роналдо научава, че майка му всъщност се е опитала да прекъсне бременността си с него, той не реагира с гняв и обида. Казва само: “Виж, мамо, ти си се опитала да направиш аборт, но сега аз съм човекът, който ще носи парите в семейството”.

Кристиано действително се превръща в закрилник на всички свои роднини, близки, вече и на своята любима жена и децата си. В сериала на Netflix, посветен на Джорджина, тя признава, че никой не вижда огромния труд и всички жертви, които прави Роналдо, за да бъде на върха.

Футболистът има режим на войник, но последното, което прави, е да се оплаква.

Двамата си принадлежат един на друг, за да устоят и да продължат след загубата на сина си и да обичат двойно по-силно момиченцето си.

“Сега е време да сме благодарни за живота, който току-що приветствахме на този свят.”