Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Чешки гражданин отива на съд за зверско убийство на млада жена в София СНИМКА: Pixabay

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт  срещу Ш. К. за убийство на млада жена по особено мъчителен за жертвата начин, съобщиха от обвинението.

   Според събраните по делото доказателства обвиняемият Ш. К., на 28 години, и пострадалата Н. Т., на 31 години, живели заедно в апартамент в центъра на София. Често употребявали алкохол и се карали.

При скандал между двамата, възникнал вечерта на 24 април 2021 г. пред столичен магазин, Ш. К. обидил пострадалата, а Н. Т. счупила бутилка от бира и с парче стъкло замахнала към Ш. К., като му нанесла порезно нараняване в областта на врата. Нараняването му причинило временно разстройство на здравето, неопасно за живота. Пререканието между двамата продължило още известно време, след което те се помирили.

Към 00:30 ч. същата нощ двойката се прибрали заедно в обитаваното от тях жилище. Започнали да се карат. Тогава обвиняемият нанесъл най-малко два удара с юмрук в лявата теменно-тилна и дясната теменно-слепоочна области на главата на Н. Т., с което ѝ причинил тежка закрита черепно-мозъчна травма, довела до оток на мозъка и парализа на жизнено важни центрове на сърдечносъдовата и дихателната системи, пише в обвинителния акт. Вследствие на това към 12:00 ч. на 25 април жената починала.

Убийството е извършено по особено мъчителен начин за пострадалата, тъй като причинените ѝ наранявания са довели до силни болки и страдания, продължили не по-малко от два часа. През това време тя е била в състояние психически да осъзнава и емоционално да преживява случващото се с нея. След това е настъпило постепенно замъгляване на съзнанието ѝ и неговата пълна загуба.

Разпитан в хода на досъдебното производство, чехът не се признава за виновен.

Разследването по делото е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП. В подкрепа на обвинението са събрани доказателства чрез разпити на свидетели, съдебно-медицинска експертиза на труп, съдебно-химическа експертиза, ДНК експертизи, протоколи за оглед на местопроизшествие, протокол за освидетелстване, фотоснимки от извършените действия по разследване и други доказателствени материали.

Ш. К. е чешки гражданин, със средно образование, неосъждан.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.