Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Григор Димитров
Григор Димитров

Тези дни Григор Димитров е в ролята на екскурзовод. Българската звезда в тениса първо показа в специален клип новия корт за откритото на Австралия, а после разведе виртуално феновете и из фитнеса. 

“И така – намираме се в новия фитнес. Това е машината, на която можете да правите клекове с тежести. С нея това упражнение е доста по-безопасно и затова много играчите я използват. Аз вдигам около 85 килограма. Изглеждам кльощав, но за човек с моите размери това е добро постижение“, коментира шеговито Димитров.

На въпроса кога ходи във фитнеса и по колко време прекарва там по време на турнир, бившият №3 в света отговори: “Зависи. Няколко дни преди мач започваш да намаляваш натоварванията и да правиш повече  “превантивни” упражнения. В такива ситуации обикновено се съсредоточаваш върху краката си – правиш бързи упражнения, чиято цел е да поддържаш скоростта в краката си, тъй като по време на предсезонната пауза тренираме с тежести повече от обикновено, в резултат на което ставаме малко по-сковани и по-бавни“.

В заключение Димитров изтъкна една от най-простите, но и най-важни съставки за всяка качествена тренировка.

“Хидратацията е много важна. Както виждате, тук има тонове вода. Водата винаги е ваш приятел, най-вече в Австралия”, заяви Григор.