Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Въпреки тежкото си състояние Фредерик Синистра пожела да се лекува у дома, но решението му се оказа фатално

И днес съпругата му отказва да приеме реалността, твърдейки, че нейният любим е бил покосен от инфаркт

"Tова е една твърде незначителна болест!", "Те нямат право да ни държат у дома!" и "Всеки сам трябва да реши дали да се ваксинира" – това са само част от най-запомнящите се лозунги на световния шампион по кикбокс Фредерик Синистра, който си отиде от този свят на 15 декември. Уби го COVID-19 – болестта, срещу която толкова яростно се сражаваше боецът, известен като "най-силния мъж на Белгия". Само че тази болест не се страхува от мускули и хватки. Тя поразява тихомълком белите дробове на своите жертви.

Синистра също в началото усеща тежест в гърдите и лек задух, но отказва да отиде и да се прегледа. Посещението му в болница би се възприело като отстъпление от позициите му. А те са добре известни в родината му. Още в началото на пандемията трикратният световен шампион по кикбокс призовава своите привърженици да не се страхуват от болестта, тъй като тя е "средство на политиците да контролират свободните хора". С идването на първия локдаун популярният спортист става още по-краен в отричането на болестта.

"Много по-вероятно е да умрете от страх, отколкото от коронавируса. Не се страхувайте, хора! Опитват се да ви объркат психиката и да ви направят по-лесни за управление. Това е незначителна болест, която не се отличава по нищо от сезонния грип. Грижете се за здравето си, но не се превръщайте в параноици", призовава от препълнените си с последователи социални мрежи безстрашният здравеняк.

В началото на ноември на него му се отваря шанс да се бие с опитен противник и световният шампион съобщава радостната вест в Инстаграм. Не пропуска и да нахока белгийското правителство, че обмисля за пореден път да затегне мерките срещу коронавируса, което би осуетило провеждането на кървавия сблъсък. Някъде тогава, по време на най-усилените тренировки за мача, Фредерик Синистра започва да усеща леко физическо неразположение. Проблемите му се задълбочават, но той, както вече стана дума, категорично отказва да отиде в болница и да се прегледа. Вместо това продължава да пуска постове, които този път са насочени срещу опитите на правителството да усили темповете на ваксинация.

"Никой не може да ме накара да си вкарам в организма нещо, което е тествано едва няколко месеца. Отвсякъде ни плашат, че ще умрем, ако не се ваксинираме. Е, аз не се страхувам. От първия си съзнателен ден съм си избрал пътя и го следвам, без да треперя от заплахите на непознати за мен хора в бели престилки. Винаги се изправям пред трудностите и винаги побеждавам. Така съм възпитан и така успявам в живота", отсича в инстаграм профила си кикбоксьорът.

Изключително силният физически мъж вече едва се държи на краката си, когато треньорът му най-сетне успява да се наложи и да го закара в болницата. Лекарите го диагностицират с двустранна бронхопневмония и настояват той да остане за болнично лечение. От леглото си Синистра продължава да публикува снимки и да се надсмива над болестта.

"Някакъв вирус се е промъкнал в белите ми дробове и те са сериозно възпалени. За съжаление, двубоят ми на 4 декември ще трябва да бъде отменен. Един истински воин обаче никога не се отказва толкова лесно. Обещавам ви, че ще се върна по-силен отпреди", надъхва се Фредерик Синистра със самочувствието на човек, който твърде малко съперници са успявали да съборят на ринга. Само че ковид се бие по други правила и не признава титли и медали Състоянието на боеца се влошава и точно в този момент той решава да се лекува у дома. Въпреки предупрежденията на лекари и близки Синистра настоява да бъде пуснат за домашно лечение. Необходим е само един подпис върху съответните документи и той се отправя към последното си приключение. След неравна битка с болестта големият шампион умира от задушаване дни преди Коледа.

В най-тежките дни след смъртта му неговата съпруга продължава делото му, заявявайки в Инстаграм, че любимият й мъж не е починал от ковид, а от сърдечен удар.

"Той нямаше да е щастлив, че името му се използва, за да се всява страх", пише жената.

Други хора от най-близкото обкръжение на кикбоксьора и лекарите обаче са категорични, че Фредерик е станал поредната жертва на пандемията от коронавирус.

В социалните мрежи се разразява истинска война между негови последователи. Едната половина го оплаква и обвинява вируса, а другата също плаче за шампиона, но хвърля вината върху "мафиотите в бели престилки". Страшното на болестта е умението й да отнема човешки животи и да насажда разделение и омраза между хората.