Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Барабанистът на "Ролинг Стоунс" Чарли Уотс СНИМКА: Instagram/ Rollingstonesч
Барабанистът на "Ролинг Стоунс" Чарли Уотс СНИМКА: Instagram/ Rollingstonesч

Барабанистът на "Ролинг Стоунс" Чарли Уотс е роден е на 2 юни 1941 г. в Лондон, като първоначално учи за графичен артист, но започва да свири на барабани из лондонските ритъм енд блус клубове.

Точно там се среща и с Брайън Джоунс, Мик Джагър и Кийт Ричардс, като през 1963 г. се присъединява към групата им „Ролинг Стоунс“ като барабанист, и същото време подготвя и дизайна на обложките на плочите и на сцената по време на турнетата на групата.

Уотс е известен със страстта си към модата и дизайнерските дрехи. Веднъж попада в класацията на британски вестник за най-добре облечените знаменитости в света. През 2006 г. редакторите на "Венити феър" го въвеждат в тяхната Международна зала на славата на най-добре облечените личности в света.

Художественият талант на Чарли Уотс има различни проявления. В ранните години на "Ролинг Стоунс" барабанистът дава своя принос за обложките на плочите на първите албуми на групата, сред които "Between the Buttons" от 1967 г.

Той обаче има и навика да скицира мебелировката на всяка хотелска стая, която посещава по време на турнетата с бандата, споделяйки, че няма представа защо прави това.

През 2006 г.  е избран за член на Залата на славата на съвременните барабанисти, а известния музикален критик Робърт Крайстгау го описва като „най-великият рок барабанист“.

През 2016 г. е поставен на 12-о място в класацията на стоте най-велики барабанисти на всички времена на списание „Rolling Stone“.