Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С проливни валежи започна днес денят в Източна България.

Ето и количествата, паднали в местата със станции на НИМХ - почти 30 л/кв.м в село село Стеврек, област Търговище, което е близо до Котел. В следобедните часове близо 30 литра на кв. метър паднаха и в Монтана. В София имаше две бури, с проливен дъжд и райони с градушка, предаде БНТ

Проливни валежи и силни гръмотевични бури ще има в много райони и през нощта, и утре. Остават условията и за градушки. Причината - студен атмосферен фронт, който преминава през страната.

Валежи и гръмотевици ще има и утре и по Черноморието. Ще бъде и ветровито, с умерен и силен северозападен вятър. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода се повишава и вече е от 23° до 25°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Предимно слънчево ще бъде утре само над Западна България, където за пореден ден ще бъде и горещо с максимални температури до 33°, 34°, в крайните югозападни райони - до 37°. В Източна България ще бъде по-хладно, с температури следобед от 27° до 29°, в София - около 28°.

Не особено добри условия за туризъм в планините утре, където също ще има райони с гръмотевични бури и проливни валежи, по-значителни в Рило-Родопския масив.

И на Балканите, слънчево днес в западните райони и с валежи, придружени от гръмотевици, в източните части от полуострова. Слабо захлаждане, което почти няма да засегне Гърция. Температурата на морската вода в южната ни съседка също се повишава и вече е от 25° до 27°.

Валежи и гръмотевични бури ще има утре и в много райони от Европа. Предупреждение за значителни количества е обявено почти навсякъде във Франция, както и в южните части от Великобритания.

У нас в началото на новата седмица захлаждане се очаква в цялата страна. Ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове ще има райони с валежи и гръмотевични бури. В сряда и четвъртък в почти цялата страна отново ще бъде опасно горещо.