Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тялото на жената било силно обгорено, само бижутата били запазени

Задържат го в Кьолн, но той още мълчи къде е колата му

Ужасяващото убийство на българка преди Коледа шокира тихата немска провинция Рейнланд-Пфалц. Смъртта на 31-годишната Силвия Бойчева стана първа новина в повечето германски медии, а начинът, по който бе отнет животът й, потресе дори разследващите. Сигнал до властите подава случаен човек, който минава през полето покрай град Охтендунг. В далечината той забелязал лежащ на земята човек. Когато се приближил до него, установил, че това е жена. Веднага звъннал в местното управление. Дошлите на място полицаи констатирали, че тя е била запалена, но не успели да разберат името й, тъй като не открили никакви документи. По-късно снимали бижутата, които носела по себе си, в случай че някой неин близък успее да ги разпознае.

Отбелязали, че е висока около 1,60 метра, тежи 55 килограма, със светла кожа и дълга до раменете червеникаворуса коса. В продължение на 10 дни

самоличността й била пълна мистерия

Проверка в базата данни установява, че точно от толкова време жена на име Силвия Бойчева е в неизвестност. Трупът се оказал нейният.

Пред "168 часа" близките на убитата са лаконични. Те разкриват, че тя е убита с два изстрела в главата, а веднага след това тялото й е транспортирано до усамотено място, където почти не минават хора. Там извършителят на престъплението я залял с бензин и я запалил. След това необезпокоявано си тръгнал. Според властите неговото име е Мехмед и е на 34 години. Той познавал добре жертвата. Дори имал връзка с нея.

Потресаващото в цялата история е това, че преди да посегне на живота на Бойчева, мъжът се гаврил сексуално с нея. Изнасилил я още докато била в съзнание.

Все пак властите стигат до изверга. Те задържат Мехмед точно на Коледа, тъй като той

не прави опит

да напусне страната

или да се скрие. Арестуват го в района на Кьолн. Разпитват го с часове, но мъжът упорито мълчи. Отказва да отговори на каквито и да било въпроси. Дори и къде е колата му. Точно с нея според роднините на жената е откарал тялото й до полето. Не е изключено да е запалил автомобила в някой отдалечен район, за да прикрие следите.

Полицията обаче установява каква марка е колата по следите, които ясно личали върху калните пътища около нивата. Те дори са разпространили снимка на предполагаемото превозно средство, в случай че някой го види изоставено някъде.

Какви обаче са били отношенията между Силвия и Мехмед?

Според властите и близки на жената двамата са имали връзка дълго време. Живеели заедно в град Круфт. При тях бил и 10-годишният син на Бойчева. Дали жената е била жертва на домашно насилие от страна на новия си приятел, никой не може да каже.

"Отказваме да коментираме това засега, защото се води разследване", обясниха роднини на жертвата.

Според съседите й

скандалите

между двамата

били ежедневие

Много често се случвало да се карат през нощта и да будят всички наоколо с викове. В късни доби мъжът напускал жилището, блъскайки силно вратата. После нахлувал отново и продължавал да крещи.

Няколко пъти ги посещавали полицаи, които се налагало да умиротворяват двойката. Въпреки десетките скандали, след които си казвали, че се разделят, те все пак оставали заедно. Познати на Силвия се притеснявали как тези бурни отношения ще се отразят на психиката на детето й.

За съжаление, сега то остава без майка.