Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

В днешно време повечето хора водят изключително динамичен живот. Когато става въпрос за ежедневни, рутинни дейности, като пране и сушене на дрехи например, те търсят начини да улеснят работата си, за да спестят време. Ако и Вие също принадлежите към този тип модерни, активни потребители, вероятно едно практично, комплексно решение като комбиниран уред пералня със сушилня ще бъде от съществена полза за Вашето домакинство.

Истината е, че при цялото изобилие от различни модели и функционалности на пазара, изборът на точния за Вашите нужди уред може да се окаже истинско предизвикателство. За да Ви помогнем, по-долу сме представили основните аспекти, които трябва да имате предвид, когато избирате.

Предимства и недостатъци на пералните със сушилня

Бързината и удобството са двете ключови предимства при комбинираните уреди. Ползвайки пералня със сушилня, Вие ще можете да почистите дрехите си за кратко време, без да влагате всички допълнителни усилия, свързани с изсушаването им, и без да се налага да отделяте специално пространство от дома си за сушилник.

Като основен недостатък при ползването на сушилня важи недостатъчно щадящото отношение на тази процедура към някои видове тъкани. Това обаче е преодолим проблем, ако внимателно четете инструкциите и не допускате в сушилнята да попаднат нежни, нуждаещи се от по-специално отношение материи.

Свободностояща или за вграждане

Когато говорим за интериорно решение при пералните със сушилня, „свободностояща или за вграждане” е основната дилема, пред която е изправен бъдещият собственик. Истината е, че и двата типа си имат своите плюсове и минуси, и могат да бъдат по-добрият вариант в конкретна ситуация.

Ключовото предимство на свободностоящите уреди е именно свободата при определяне на локацията. Обикновено тези уреди са със стандартна ширина, а дълбочината им варира. Ако пестенето на място не Ви е приоритет за помещението, в което ще монтирате пералнята, вероятно точно това е Вашият по-добър избор.

Ключов при пералните със сушилня за вграждане е точния размер – той трябва да съответства отлично на определеното за монтиране на уреда пространство. Като цяло тези модели се считат за по-ефектно, дизайнерско решение, тъй като се интегрират в стила на интериора. Тази екстра в общия случай се отразява и в цената им. Ако спрете избора си на вариант за вграждане, имайте предвид, че добрата нивелация на уреда е жизненоважна – тя ще намали в голяма степен шума при работа и ще удължи значително както неговия живот, така и този на скачените към него мебели.

Цената

Правилото е, че комбинацията 2 в 1 – пералня и сушилня на едно място, оскъпява уреда. Все пак, ако имате наистина нужда и от двете, това е по-икономичният вариант, отколкото да си ги купувате поотделно.

Цените при отделните марки и модели могат да варират значително, според множество различни критерии – капацитет, брой и вид програми на изпиране и сушене, максимално постижим брой обороти, клас на енергийна ефективност, ниво на шума, добавени иновативни технологии и други допълнителни екстри, като например таймер за отложено включване, водоспестяващи режими, наличие на LCD дисплей и прочие. От всички тези характеристики в комбинация зависи и цената. Имайте предвид обаче, че покупката на такъв е уред е дългосрочна инвестиция и качеството тук е изключително важен критерий. Нашият съвет е да прецените възможно най-реалистично от какви функционалности имате нужда, да разгледате подробно и сравните спецификациите при всеки конкретен уред, който сте включили в тясната си селекция, и на тази база да направите индивидуалния си, най-подходящ избор.