Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Агенция "Митници".
СНИМКИ: Агенция "Митници".

Недекларирани 470 940 лични предпазни средства - шлемове, маски от плат, ръкавици, както и близо 50 000 дрехи, спортни обувки, дамски чанти и ключодържатели, със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, са задържани при три проверки на ГКПП Капитан Андреево. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

При два от случаите на митническия пункт пристигат товарни автомобили съответно с румънска и българска регистрации, влизащи в страната от Турция. При проверката на единия камион е било установено, че в товарното помещение са укрити 940 предпазни шлема. Сред декларираната стока митничарите откриват и 8400 мъжки и дамски тениски, блузи, панталони, носещи логото на защитени марки и 1290 ключодържатели с логото на известни марки автомобили.

Другият камион превозвал стока за Унгария. В него при проверка на 250 колета са били открити 40 000 дрехи, спортни обувки и дамски чанти със знаци на известни брандове. В 22 от колетите са били открити 420 000 защитни предпазни ръкавици за еднократна употреба, които липсвали в описаните в документите стоки.

При третия случай митническите служители проверяват товарен автомобил, управляван от турски шофьор, който представил редовни документи за превозваната стока за Германия. Сред нея е било установено, че има недекларирани 50 000 защитни маски от плат.

Контрабандните лични предпазни средства са задържани, а на шофьорите са съставени актове. В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки, допълват от митницата.