Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Не е в мен пакетът с акциите на "Левски", а е в Сашо Диков, който го разнася из София

Премиерът Бойко Борисов е инспекция на интерконектора Гърция-България заедно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Работата не е спряла, в срок сме. Строим на гръцка и българска територия. Много им е тъжно на опозицията. Ако не бяхме ние нито един поток нямаше да стане, а сега те са приоритет на Европа. 42% по-ниска ще е цената на газа. Това ще остане в историята, заяви премиерът. 

На българска територия за пръв път се строи с тръби, дълги по 12 и 18 метра. Стриктно се спазва екологичното законодателство, каза министър Петкова.

Изграждането на междусистемната газова връзка Гърция–България е от изключително значение за страната ни и за региона на Югоизточна Европа. Като част от развитието на Южния газов коридор, чрез IGB България и съседните ѝ страни ще имат достъп до алтернативни доставки от Каспийския регион, както и от съществуващи или бъдещи терминали за втечнен природен газ. Интерконекторът ще осигури възможност за свързване с други планирани газови проекти като терминала за втечнен газ при Александруполис, както и втечнен газ от Израел, Египет и други.

Пред журналисти премиерът коментира и мерките, взети срещу COVID-19  у нас.

Хиляди умряха по света, но до този момент ние се справихме успешно. Надявам се детските градини да се отворят следващата седмица, въпреки че те увеличават риска от заболеваемост, но трябва да се направи за удобството на работещите майки и бащи, заяви премиерът.

Аз знам от дядо ми: "Насила можеш да вземеш от човека, насила на никого не можеш да дадеш". Така коментира Борисов джиросаните му от Васил Божков акции на "Левски".

Не са на мое име акциите, нищо не съм подписвал. Не е в мен пакетът с акциите, а е в Сашо Диков, който го разнася из София, категоричен беше премиерът. Божков не ме касае. Не искам да се замесвам в тази тема. Има повдигнати обвинения. Преди това той беше бизнесмен и сме се срещали като с всеки бизнесмен.

За есемесите между Васил Божков и Vladi Goranov премиерът каза, че е нормално да е имало кореспонденция и тя не е повод за притеснение, защото тогава не е имало подобни обвинения срещу Божков.