Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пистолети, използвани във филми за Бонд, са откраднати в Лондон РОДЖЪР МУР

Пет оръжия, използвани във филми от поредицата за приключенията на Джеймс Бонд, сред които и последното, "размахвано" от актьора Роджър Мур в ролята на агент 007, са откраднати от къща в Северен Лондон от заподозрени с източноевропейски акцент, предаде Ройтерс.

Деактивираните пистолети, чиято стойност според полицията е над 100 000 лири (122 000 долара), са откраднати по-рано през седмицата от дом в Енфийлд.

"Жертвите" на обира са "Берета Чийта", "Берета Томкат" и "Лама 22", използвани във филма "Не умирай днес", "Смит и Уесън Магнум" от "Живей, а другите да мрат" и "Валтер ПКК" от "Изглед към долината на смъртта" - последния филм с актьора Роджър Мур в образа на Джеймс Бонд.

"Много от тези артикули са незаменими. Магнумът например е единственият по рода си в света. Пистолетът "Валтер" пък е последният, който Роджър Мур използва като екранния агент 007", казва инспектор Пол Ридли, предава БТА. 

От полицията съобщават, че хората, живущи в съседство с ограбената къща, са смутили тримата крадци, които са избягали със сребристо возило.