Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивайло Иванов СНИМКА: Архив
Ивайло Иванов СНИМКА: Архив

Двамата полицаи, които бяха задържани за кражба на печеливш тото фиш от възрастна жена, са работели в сектора срещу джебчийските кражби. Единият от тях дори бил началник на звеното преди да бъде повишен. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Ивайло Иванов в ефира на сутрешния блок на NOVA.

"Владимиров е бил началник на сектора за джебчийски краби, а другият полицай е бил началник на група в този отдел", каза Иванов.

"Сигналът дойде от директора на СДВР. В столичната дирекция са видели нередности по преписката и така разнищихме случая с Вътрешна сигурност към МВР и прокуратурата", разкри той.

"Въпросният Любомиров работи в системата на МВР от 2001 година. Стар служител е и съм работил с него. Факт е, че е заместник-началник и има качества. За да повишим доверието обаче, трябва да вземе мерки и да се изчистим от такива случаи.", каза още главният секретар.

"За подробности около деянието можем само да гадаем. Има следствено дело и аз не мога да коментирам действията по разследването. Вариантите не са много, но трябва да сме сигурни, за да мога да потвърдя. От събраните доказателства безспорно е доказано, че нашият служител се е опитал да вземе печалбата",