Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Огънят обхванал и съседен имот, щетите са за над 32 хиляди лв.

Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу непълнолетно момче за умишлен палеж.

Обвинението срещу А. П. e за това, че на 6 декември 2017 г. в гр. Елена, като непълнолетен, но с възможност да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, запалил имущество със значителна стойност - къща с гараж на обща стойност 46 156 лева, собственост на наследниците на А. К., като пожарът се е разпрострял и върху друго имущество със значителна стойност – съседен имот /къща, гараж, л.а. „Сузуки Самурай“ и намиращите се в помещенията вещи/ на обща стойност 96 797 лева, собственост на В. В. и С. В.

В следствие на палежа са последвали значителни вреди на обща стойност 32 480 лв., уточняват от Апелативната прокуратура във Велико Търново. На 21 230 лева е оценено запаленото имущество, а значителните вреди в съседния имот са на стойност 11 250 лева.

На 5 декември преди 2 г. обвиняемият научил, че дядо му – А. К., е починал. Разстроил се от новината и започнал да дави мъката си с алкохол. Малко след полунощ решил да запали къщата на дядо си, тъй като във връзка с нея имал само лоши спомени. В резултат на палежа, къщата изгоряла и били засегнати постройки в съседния имот.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.