Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Американският президент Доналд Тръмп се подигра с Грета Тунберг, която вчера произнесе страстна реч в ООН, призовавайки световните лидери да направят повече за борбата с климатичните промени, съобщава "Асошиейтед прес".

16-годишната шведка смъмри аудиторията на срещата на върха за действия за климата в ООН, като многократно запита "Как смеете?"

Тунберг подчерта: "Ние сме в началото на масово измиране и въпреки това всичко, за което можете да говорите, е пари и икономически растеж. Вие ни проваляте."

В публикация в "Туитър" Тръмп коментира иронично: "Тя изглежда като много щастливо младо момиче, което го очаква светло и прекрасно бъдеще. Толкова е хубаво да се види!"

Тръмп прекара само няколко минути на срещата на световните лидери за климата, като се очакваше изобщо да не се появи. Климатичната криза е централна тема на тазгодишното Общо събрание на ООН в Ню Йорк.

Видеоклип, на който президентът на САЩ Доналд Тръмп игнорира екоактивистката Грета Тунберг в коридорите на централата на ООН в Ню Йорк, набира все по-голяма популярност в интернет, предаде ДПА.

На записа, който стана хит във виртуалното пространство, Тръмп не обръща никакво внимание на 16-годишната шведска тийнейджърка, която стои зад него.