Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бургаският окръжен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо бившия полицай Йордан К., привлечен като  обвиняем за отправени закани за убийство спрямо служители на МВР.

Както "24 часа" писа, на 17 август около 14.30 часа, след семеен скандал, Йордан заплашил със законно притежаван боен пистолет служители на реда и се барикадирал в дома си.

Касае се за обвинение в тежко умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода до шест години, подчертава съдът.  Магистратите приемат, че обществената опасност на деянието и дееца не следва да се извличат само от чистото съдебно минало на Йордан К. Важно е да се има предвид начина на извършване на конкретното деяние, неговия интензитет и реалната опасност и възможност за увреда на обществените отношения, които законът защитава, коментира съдът. Според магистратите се касае за лице с висока степен на обществена опасност. Налице е и опасност обвиняемият да извърши престъпление, ако е с по -лека мярка за неотклонение.

Определението е окончателно.