Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

/ Обвиняват Гислейн, че намирала жертвите на милиардера

Има ли българска следа в загадъчната смърт на милиардера Джефри Епстайн, след която разследването срещу американския президент Доналд Тръмп изглежда обречено? Човекът, който знаеше мръсните тайни и машинации на Белия дом, вече го няма. Но по-интересното е, че в целия този мистериозен случай има и дискретна българска връзка.

В период от 10 години, от 1997 г. до 2007 г., магнатът Джефри Епстайн изнасилва повече от 40 непълнолетни момичета. Освен всичко това той дори ги принуждава да даряват с ласки. негови богати и влиятелни приятели, срещу което получавали заплащане, за да си мълчат. Намирането на жертвите ставало с помощта на няколко души. Сред тях е и Гислейн, дъщерята на мистериозно загиналия на яхтата си милиардер и приятел на Тодор Живков Робърт Максуел. Тя водела голяма част от невинните деца в дома на американския магнат. Жената е

едно от

осемте деца

на британско-еврейския медиен магнат Робърт Максуел, който неведнъж е посещавал България през 80-те години. Благодарение на различни финансови операции и машинации с тоталитарните режими в Централна и Източна Европа, той създава истинска империя от банки, компании, фондове.

Максуел е в отлични отношения с Тодор Живков. През 1986 г. той издава биографията му и избрани негови съчинения на Запад. Както и някои книги на дъщеря му Людмила Живкова.

Робърт Максуел
Робърт Максуел

Паралелно с това Максуел улеснява България в заобикалянето на КОКОМ - режим, който забранява на страните отсам Желязната завеса да купуват технологии от капиталистическия свят. Това става чрез създаването на

дискретни фирми

на Запад,

в които мажоритарно участие имат компаниите на Максуел, чиято дейност се наблюдава от наши подставени лица.

Благодарение и на тези фирми у нас са внесени много недостъпни дотогава технологии за социалистическа България. Като благодарност затова Живков награждава Максуел с орден "Стара планина" - I степен.

Помощта

на милиардера

обаче не е безвъзмездна. България щедро инвестира десетки милиони във фирмите и банките му. И тези средства потъват незнайно къде след 1989 г. Това обаче по никакъв начин не пречи на Максуел да стане съветник на премиера Андрей Луканов след 10 ноември 1989 година.

Двамата се срещат осем седмици преди милиардерът мистериозно да "падне" от яхтата си близо до Канарските острови на 3 ноември 1991 г. За смъртта на Максуел има различни версии.

Официалната е, че падането е станало случайно и по невнимание. Малкото информация около инцидента обаче ражда десетки въпроси, които и до днес нямат отговор.

Затова по-популярната версия е, че Максуел е убит, тъй като е замесен в различни операции на тайните служби на Великобритания, Русия и Израел. Така смята и дъщеря му Гислейн. Тя е убедена, че Робърт е убит и смъртта му не е нещастен случай.

Впрочем - яхтата, на която той загива, била кръстена специално на нея - "Лейди Гислейн". Веднага след смъртта му

Гислейн отива

на мястото,

за да се запознае с документите и записките от разследването.

"Той не се е самоубил - коментира тя през 1997 г. - Това просто не е в съответствие с неговия характер. Мисля, че е убит."

След смъртта на Робърт става ясно, че той е фалирал пенсионен фонд с над 1 млрд. паунда активи. Фамилията е принудена да разпродаде всички авоари на милиардера, за да удовлетвори частично ощетените.

За да се справи със ситуацията, Гислейн напуска Великобритания и се премества в Ню Йорк. Според различни публикации живее в апартамент с изглед към Сентъръл парк. По същото време има и

офис за

недвижими имоти

на Медисън Авеню. Твърди се, че Гислейн още тогава създава връзки с дъщерята на Тръмп - Иванка. За кратко време тя става изключително познато лице в американския елит. Според различни публикации изиграва и водеща роля за кампанията на Хилъри Клинтън за президент.

Според източници на в-к "Таймс" Гислейн се среща за първи път с Джефри Епстайн на парти в Ню Йорк.

Това става малко след като тя преживяла раздяла с дългогодишния си приятел, който бил от заможна фамилия. Между нея и Епстайн започнала бурна връзка, която продължила няколко години. През 1995 г. магнатът дори преименува една от своите компании на "Ghislaine Corporation".

Какво разказват в съдебните документи за нея служители на Епстайн четете в печатното издание на "168 часа".