Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„Сватбата. Ритуали за щастие, суеверия, тегоба“ е новата книга книга на Светлана Тилкова – Алена.

Стародавните и модерни или привнесени от чужбина сватбени ритуали и традиции, разкриващи опасностите нарушаващи семейната хармония, както и пътя към щастливият, смислен брак. Спазването и неспазването на Съдбовната забрана за брак, църковният брак, правилното носене на годежния пръстен и брачните халки, правилата при избор и покупка на булчинската рокля, сватбените чаши, свещи, торта, букет и дори зачеването и раждането на бебе са тълкувани със съветите на Алена.

Книгата е пътеводител към щастието и хармонията в брака.

"Любов, разочарование и пак любов. Мечта, решение, предложение, годеж и сватба. По този път е минал всеки, а после пътят се дели – хармония или страдание, развод, пустееща душа.

Ние сами Съдбата си творим. Пишем книгата на живота си с думи и дела, плод на личния ни избор. Тревожим се за важното, пренебрегваме маловажното. Маловажно, според разбирането ни за правилно и грешно, но нерядко с по-голяма сила от „по-важното“. После се питаме – къде сгреших.

Отговорът е простичък. Не познаваме правилата на света, който обитаваме. Е, хайде сега, ще кажете, но забравяте, че ние, хората, битуваме само във видимия за сетивата ни свят, а той е малко островче сред безбрежния Свят, хранител на живота. Слепи сме за правилата на невидимия свят, който също обитаваме, но не познаваме.

Вашите разкази, въпроси и моите отговори са единението между зримия и незримия свят. Познанието за правилата освен светските, но и тези на незримия свят за сватбения ден, облеклото, ритуалите, суеверията ни помагат да изживеем съдържателен, хармоничен, богат на чувства семеен живот, стига да искаме да ги спазим. Нарушаването им заради непознаване, надменното погазване, когато се знаят, вкопчването в омайните чувства с вярата, че те са по-силни от всяко Съдбовно предопределение, водят към неудачен брак, агония в отношенията, трудност до невъзможност за създаване на потомство, което е нерядка последица при живот на семейни начала.

Официално регистрираните брачни двойки с репродуктивни проблеми в България са 145 000. Според мен са два пъти повече. На близо 40 000 от тях съм изготвила хороскоп за съвместимост при създаване на потомство. При над 10 000 от тези семейства причината е в неспазената Съдбовна забрана за брак, водеща до несходство между двамата партньори и в сексуално отношение, и заради кармична забрана за създаване на деца в настоящия им живот. При инвитро и насилие над Съдбовните изисквания тези мъже и жени прехвърлят тегобата на създадената от тях негативна карма върху децата си. Други 9000 семейства са бездетни заради незаложени в хороскопа им здравословни проблеми, следствие от медицински процедури увредили организма на жената, както и много натрупани малки грешки и неразбрани Съдбовни знаци и преди, и дори в сватбения ден.

Сами избираме дали да вървим по верния си житейски път или по грешния, който сме припознали като единствено правилния. Дали бракът ни ще приключи с развод или ще се радваме на дълголетно семейно щастие, спазим ли Съдбовните си предопределения, зависи от избора който правим и знанието на правилата на незримия свят.

Разумът, избиращ правилните действия, надмогва емоцията, водеща към погрешните!

Приемете подадената от Създателя ръка, която ви поднася щастие, хармония, разбирателство." 

Алена