Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Престъпна схема за придобиване на шофьорски книжки чрез фиктивни курсанти разби  ”Икономическа полиция” при ОДМВР Бургас.

Организатор на схемата е Красимир Н. от Бургас - инструктор с частна школа, който използвал трети лица, които се явявали на изпити вместо негови курсанти.

Установено е, че за броени месеци  инструкторът организирал няколко човека, които се явявали вместо двама негови курсанти, обучавани по данни от „Автомобилна администрация” в неговата частна школа. Установени и задържани са лица, явявали се вместо курсантите на организатора на схемата, както и хора, поръчали на Красимир Н. въпросната "услуга", уточниха от полицията.

Неутрализирането на престъпната схема е осъществено след няколкомесечно полицейско наблюдение. При проведената спецакция, организирана от сектор ”Икономическа полиция” при ОДМВР Бургас, е действано на територията не само на Бургас, но и в Стара Загора, Шумен и Сливен.

Организаторът Красимир Н. е задържан,  претърсени са жилището му и ползвания от него автомобил ауди.

Фалшивите курсанти се явявали на изпити с неистински  лични карти, в които са посочени реалните данни на лицата, желаещи да придобият свидетелство за правоуправление, но с подменени снимка, уточниха от пресцентъра на ОД МВР Бургас.

Към момента инструкторът е с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".