Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бенчо Бенчев в кабинета си. Снимка:Елена Фотева
Бенчо Бенчев в кабинета си. Снимка:Елена Фотева

Бенчо Бенчев да бъде изваден от групата на БСП в местния парламент и да бъде призован да подаде оставка като общински съветник - това ще разискват днес на извънредно заседание червените в Бургас.

"Моята лична позиция е, че имайки предвид информацията от прокуратурата и от средствата за информация, ние трябва да се разграничим от него. Повече информация мога да дам след заседанието", коментира пред "24 часа" областният лидер на Столетницата Стойко Танков.

Зърненият бос Бенчев е от гражданската квота на БСП. През септември м.г. той ядоса лидерката Корнелия Нинова, появявайки се с лъскавия си ролс-ройс на тържествата за 6 септември. Тогава тя заяви, че подобна демонстрация може да е законна, но не и морална. 

Провокиран от изказването на Нинова в интервю за "24 часа" Бенчев заяви: "Никога не съм крил, че съм богат, макар че в Бургас има и по-богати хора от мен, но те си карат скъпите яхти в чужбина, а тук се движат с трошки, защото ги е страх. По-морално ли е да си купя москвич и да ходя с него в общинския съвет? Беден ли трябва да си непременно, за да си честен?". И още: "Много се блъскам, затова обичам да си доставям удоволствия. Имам платени данъци в размер на 10 млн. лв., без още да съм взел печалбата. Имам 3 комбайни по 300 000 евро, струват много повече от ролс-ройса, ама никой не идва да снима тях, понеже са оръдия на труда, не са интересни".