Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Холивудската звезда се записва като първия актьор в историята, който изпълнява сам за снимки специален скок (HALO) на спецчастите за проникване на вражеска територия

За филмовата звезда Том Круз няма немислими професионални подвизи и той продължава да изумява с геройствата си на снимачната площадка. 55-годишният актьор ни най-малко не зачита ограниченията на възрастта, като все така самоотвержено изпълнява сам спиращите дъха каскади и в новия филм "Мисията невъзможна: Разпад" (Mission: Impossible - Fallout).

В шестата част от екшън сагата Круз отново е в култовата си роля на агент Итън Хънт, а режисьор и сценарист на лентата е Кристофър Макуори.

За двамата това е трети съвместен проект след "Джак Ричър" и предходното заглавие от шпионската поредица "Мисията невъзможна: Престъпна нация" (2015 г.).

Петата лента при бюджет от $150 милиона отчете

приходи от $682,3 милиона

и съвсем естествено продуцентското студио не се поколеба да даде зелена светлина на поредното продължение, което да включва още повече зрелищни и опасни сцени. То идва и цели 22 години след излизането на първата продукция през 1996 г., която се превърна в еталон за качествен екшън.

За лентата Круз се постара отново да надмине самия себе си в извънземните каскади, без да разчита на дубльор. Холивудската звезда дори прави историческо постижение, като записва първия случай, в който актьор изпълнява за снимките на филм скок от голяма височина с отваряне на парашута ниско над земята - т.нар HALO (High Altitude Low Open). Това е акция, която се практикува предимно от спецчастите с цел командосите да не бъдат засечени при проникване във вражеска територия.

Скокът сам по себе си крие риск от декомпресионна болест,

а тялото пада с 320 км/ч,

поради което се използват специални костюми и шлемове.

За "Мисията невъзможна: Разпад" Круз прави каскадата със свободно падане от 7 км и отваряне на парашута едва на 600 м от земята. Звездата се подготвя за това изпълнение в специално изработена камера, в която монтирани на дъното ротори създават мощен въздушен поток и имитират главозамайващото спускане.

За друга екстремна сцена обаче актьорът изважда лош късмет и се контузва сериозно, като при опит да направи лъвски скок на съседна сграда

се удря силно в ръба на покрива на зданието.

Напълно в своя стил Круз напуска самостоятелно снимачната площадка само с леко накуцване, но се оказва, че има две счупени кости на глезена. Тъй като работата няма как да продължи без най-голямата звезда на филма, снимките биват задържани за месец, докато трае възстановяването на актьора. Очакванията бяха, че той няма да може да се върне пред камерата поне два-три месеца, но той изненада всички и в това отношение и

влезе в топформа доста по-рано.

Забележителното излъчване на героя на Круз, супершпионинът Итън Хънт, се подсилва и от внушителния вид на BMW M5, перфектно допълнение за всеки агент със своите 600 к.с. и двойно предаване.

Сюжетът отново хвърля Хънт и неговия екип в напечена ситуация, като след провала на важна операция над света надвисва ядрена заплаха. За да предотвраят Апокалипсис, Хънт и неговият супертим влизат

в смъртоносна надпревара с времето.

В отбора за невъзможни мисии (AHM) към Круз се присъединяват отново колегите му Алек Болдуин, Саймън Пег, Винг Реймс в образите на Алън Хънли, Бенджи Дън и Лутър Стикел.

В екшъна се забъркват пак и познатите им съюзници Илса Фауст и Джулия Хънт, изиграни от Ребека Фъргюсън и Мишел Монаган. Към този титулярен актьорски екип се присъединяват този път и Хенри Кавил, Анджела Басет, Ванеса Кърби, Уес Бентли и Фредерик Шмид.

Премиерата на "Мисията невъзможна: Разпад" е на 27 юли.