Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антонина КАДЪР: NOVA
Антонина КАДЪР: NOVA

Поп-фолкът посегна към литературната класика. Пионер се оказа певицата Антонина, която изпя стихове на поета Никола Вапцаров. Това предизвика скандал в социалните мрежи. Адвокати пък ще сезират Министерството на културата за нарушени авторски права.

„Целият проект цели да накара всички нас да се замислим за табутата в обществото ни, има ли такива и защо. Засягам обществени проблеми, като ги пародирам. Така карам хората, докато се забавляват, да мислят за доста сериозни неща. Винаги залагам на това да накарам хората да мислят – това е моята идея”, каза пред NOVA Антонина.

„Ако проблемът е, че песента е поп-фолк, тогава разбирам. Но не виждам защо да е проблем. Ако бях направила същата песен под съпровод на пиано и цигулка, щеше ли да има проблем”, попита певицата.

Тя каза още, че не е целяла да обиди никого, защото в социалните мрежи имаше и такива твърдения.

„В клипа няма порно и това не е кючек. Избрах „Прощално”, защото това е култово негово стихотворение. В него има много любов, а и много страст. Така успяхме да вкараме и друго табу в проекта. Има тънка еротика, защото стихотворението е много страстно”, поясни още певицата.

Темата коментира и поетесата и журналист Маргарита Петкова.

„Разбирам евтиния пиар, на който залага това момиче. Това агресивно желание да влезеш в устата на хората е недомислие. Социалните мрежи я направиха известна”, коментира тя.

„Еротиката е пошла, когато я правиш като фон на стихове, написани преди да разстрелят този, който ги пише. Посягането към класиката с нечисти намерения е зло. Трудно е да се ограничи, защото сме демокрация. Редно е да няма ограничения, но да има санкции”, смята Маргарита Петкова.