Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: pixabay
СНИМКА: pixabay

Катаджии засякоха напушен водач на лек автомобил.

Проверката е осъществена на 30- ти май около 01,20 ч. на ул. "Хан Аспарух" в района на паркинга на магазин в гр. Лом. 23- годишният Х.С. от гр. Лом управлява лек автомобил "Сеат Леон" с врачанска регистрация, като при извършване на движение на заден ход реализира ПТП с паркирано МПС с монтанска регистрация, собственост на 38-годишен ломски жител, при което нанася материални щети на двете МПС-та. Х.С. напуска ПТП-то без да уведоми органите на МВР.

Той е спрян на 30.05.18 г. в 01,25 ч. в гр. Лом на кръстовището на ул. "Хан Аспарух" с ул. "Славянска" от служители на група за охрана на обществения ред. При извършената проверка от служители на пътен контрол на РУ Лом с тест Drug Checк е установено, че Х.С. управлява под въздействие на наркотични вещества или техни аналози, който отчете положителна проба - наличие на "THC" .

На водача е издаден талон за медицинско изследване. Той е приел показанията на теста и е отказал да даде кръвна проба за изследване. На водача е съставен акт по ЗДВП. По случая е образувано бързо производство в РУ Лом. Х.С. е задържан за 24 часа.