Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Габриела Медарова в окръжния съд
Габриела Медарова в окръжния съд

Възпитанички на Пловдивския университет се засичат фатално не в библиотеки и аудитории, а в тоалетната на нощен клуб

Две колежки, които никога не са се засичали в библиотеката и аудиториите на Пловдивския университет, имаха кървава среща в нощен клуб.

Първокурсничката от специалност “Маркетинг” Габриела Медарова нокаутира бъдещата педагожка Катя Андреева в буквалния смисъл на това действие.

Габриела е национално и печално известна отпреди месец, когато пияна и дрогирана, помля десетина коли в Пловдив на връщане от същия нощен бар, където е пробвала силата на удара си в четвъртък.

В понеделник Габриела бе арестувана, след като медиите обилно разказаха за героичните ѝ действия в тоалетната на заведението, където в свободното от лекции време, тя танцува.

“Нападна ме без

никакъв повод

Вече съм си ангажирала адвокат. Ще заведа дело срещу Медарова”, заяви Андреева пред “24 часа”. Тя е категорична, че не познава Габриела Медарова. Виждала е нейни снимки само по медиите, когато е станал инцидентът със смачканите автомобили

На 11 май Катя празнувала 21-ия си рожден ден. “Малко преди 3 ч придружих моя приятелка до тоалетната. Бях пред огледалото, когато вратата на една от кабинките се отвори. Оттам излязоха момче и момиче, после една ръка с татуировки се заби в лицето ми”, спомня си Катя. От неочаквания удар се свлякла на пода. От носа ѝ шурнала кръв.

“Полудя ли? Защо го направи?”, развикало се момчето, което било с биячката. Охранители помогнали на Андреева,

държали

главата ѝ назад,

за да спре

кръвта,

а през това време техни колеги открили нападателката. Оказала се Габриела Медарова. Извикали линейка и патрулка. Танцьорката и гаджето ѝ Пламен Николов-Пачо били транспортирани до Второ районно, а Катя закарали до УМБАЛ “Св. Георги”. В спешното я прегледали, после отишла в полицията.

“Там вече беше Медарова с приятеля си. Плачеше и се разкайваше, както и в съда, когато молеше да не я оставят в ареста заради потрошените коли”, обяснява Андреева. По думите ѝ танцьорката не ѝ се извинила. Дори

направила опит

да заблуди

разследващите,

че без да иска, е блъснала Катя с вратата на тоалетната. Тя обаче се отваряла навътре, а не навън, както твърдяла танцьорката.

Битата студентка си е извадила удостоверение от Съдебна медицина за нанесената телесна повреда. Все още има синина в областта на окото.

“Габриела дойде при мен ден след случилото се. Тя твърди, че неволно е ударила Андреева с вратата, като е излизала от тоалетната, и се извинила. Не е била пияна, не се е крила, не е избягала. Изчакала е полицията и е отишла в районното”, защити клиентката си адвокатът на танцьорката Орлин Търновалийски.

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на Медарова за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. Предвиденото наказание е до 1 г. лишаване от свобода или пробация.

За смазаните коли окръжният съд наложи на танцьорката 5000 лева парична гаранция, след като намали четири пъти първоначалната, дадена ѝ на по-долната инстанция.

Тогава 20-годишната танцьорка се появи на заседанието без грим и предизвикателни дрехи, каквито снимки е качила във фейсбук профила си, а с бяла риза и дънки. През цялото време Габриела трепереше.

“Изключително съжалявам. Искам да бъда при родителите си и да продължа обучението си”, разплака се тя.

Прокуратурата настояваше да остане в ареста.

На 15 април Медарова пила водка в заведението, където танцувала, и пушила марихуана. После се качила на джипа БМВ Х-5 на приятеля си Пламен Николов и потеглила към дома му в жилищен комплекс “Оазис 4”. Под влиянието на алкохола и дрогата изгубила контрол и връхлетяла върху спрените коли на улицата, водеща към блоковете. Причинените от нея щети върху колите са за близо 40 000 лв. Разследващите твърдят, че Габриела се е обадила на майка си по телефона и я помолила да дойде и поеме вината. Жената не се съгласила.

“Дъщеря ми

трябва да си

понесе

наказанието

за това, което е направила”, коментира майката пред журналисти при разглеждане на мярката за неотклонение на дъщеря ѝ в районния съд. Все пак я защити с думите, че Габриела била “добро дете”.

На втората инстанция адвокатът на Медарова Орлин Търновалийски пък бе категоричен, че Габриела не е звъняла на никого след инцидента, тъй като батерията на телефона ѝ била паднала. Пила водка в заведението, където работела, от яд, че не ѝ платили хонорара. След като помляла возилата, изпушила цигара с марихуана. Служител на СОТ я придружил до дома на гаджето ѝ, за да се успокои и преоблече.

Снимка на Габриела от профила й във фейсбук
Снимка на Габриела от профила й във фейсбук