Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Четвъртокласник от бургаското ОУ "Св.Климент Охридски" е получил покана по мобилния си телефон да се включи в опасната игра "Син кит", разпространена масово в Русия и други държави.

Детето е получило поканата извън часовете, но малко по-късно е споделило с класния си ръководител, а той с директора на училището Юлия Пенева.

"Веднага алармирахме родителите, предупредихме ги да проверяват внимателно телефоните на децата и компютрите вкъщи", обясни Пенева.

Ръководството на най-старото основно училище в Бургас решило да действа превантивно и разпространило информацията във фейсбук страницата си.

След публикуването на съобщението десетки притеснени родители пристигнали в училището. Днес там бяха и полицейски служители.

Според различни информационни източници играта "Син кит" се състои от серия предизвикателства, възложени на играчите от администраторите за период от 50 дни, като последното предизвикателтсво е играещият да извърши самоубийство.

"Син кит" се заражда в Русия през 2013 г., а първото самоубийство е регистрирано две години по-късно. Бившият студент по психология Филип Будейкин твърди, че той е създателят на играта, а целта била да се "изчисти" обществото.