Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Когато вземах децата от роднините, те бяха в синини”, казва Костадин

Близките : Биеше я системно. Той: Посягал съм само два пъти

"18 години гледах моята любов Бела като принцеса. След десетки изневери бях съгласен да ме напусне. Не съм искал да се връща при мен, че да я заливам с киселина или да я заплашвам."

Това каза пред "168 часа" Костадин Камберов, който бе обвинен за това, че на 8 ноември заля с киселина бившата си съпруга Бела Михайлова. Мъжът твърдо отрича да е извършител на нападението и споделя, че самият той е нападан три пъти в родния си град. Според него е възможно жената да е залята от някого от мъжете, с които е била, или от техните съпруги, разбрали, че именно тя е любовницата.

По думите му Бела била съвсем различна от това, което роднините разказвали през последните дни пред медиите.

"Никой от близките й, които хвърлят директно обвинения срещу мен, не казват каква всъщност е бившата ми жена - разказва Костадин. - Защо не кажат как един ден ме помоли да отидем на

екскурзия в Банско,

а когато стигнахме, на следващия ден тя изчезна и по-късно разбрах, че била заминала за Италия. Остави ме с петте ни деца сам-самичък за един месец. "Мъжът хвърля много по-сериозни обвинения и срещу бащата на Бела. Разказва, че докато децата били при дядо си, той често им посягал. Костадин се усъмнил в това, след като веднъж, вземайки сина си от роднините на жена му, забелязал, че момчето е със синини и подуто око. За да има доказателства, направил

снимки на детето,

които и до ден днешен пази. Твърди, че дори самите деца му споделяли, че дядо им често ги биел.

Костадин казва, че директните обвинения към него, че държал насила Бела в дома си, отчасти били истина. В последните години той искал от нея да е постоянно вкъщи, защото се случвало тя да излезе някъде, докато го няма, и да оставя децата им сами. По думите му дори една от дъщерите му казала, че е време да я оставят да ходи където си иска, защото й омръзнало постоянно да ги наранява с отсъствието си.

"Малкият ми син Божидар като видеше някоя жена в гръб, викаше "Мамо, мамо" - споделя Костадин. - Бела беше заробила по-голямата ми дъщеря да гледа братчето и сестричето си. Хора, които не познавах, си мислеха, че братчето е син на голямата. Жена ми не ги гледаше."

Според него за държанието на жената била виновна нейната майка. Тя самата дори на няколко пъти изоставяла децата си и заминавала също за Италия. Какво е правила там, не казвала. Още в началото на съвместния живот на дъщеря й и Костадин, тя твърдо се обявила против връзката им, въпреки че познавала мъжа от много време. Двамата с Бела се знаели от деца, тъй като били съседи.

"Цял живот майка й й пълнеше главата с какви ли не глупости - добавя още той. - Просто съм много кротък човек и си мирувам. Най-вече защото аз самият се пазя да не пострадам не само от роднините й, но и от любовниците й."

Костадин споделя, че Бела редовно му изневерявала. Тя самата пожелала да започне

работа като сервитьорка,

въпреки че мъжът имал финансова възможност да издържа нея и децата. От дълги години той се занимава със строителство, за което по думите му взема добра заплата.

"Точно заради друг мъж ме напусна, но аз вече нямах против, защото прекалено много кръшкаше и бях претръпнал", казва още мъжът.

Той започнал да й вдига скандали,

когато разбрал, че тя му изневерява с повече от един човек.

"Няма да казвам имената на хората, защото не искам заради нея и други семейства да имат проблеми - споделя Костадин. - След като разбрах за това, веднага я спрях от работа. Преди две години започнаха да ме молят заедно с майка й да я пусна отново и го направих. Тя пак изневери и аз я спрях за пореден път."

По думите му той й е посягал най-много два пъти през целия им съвместен живот, а не системно, както нейните близки твърдели. Смята, че ако е била подложена на такъв тормоз всеки ден, отдавна щяла да се прибере при родителите си, тъй като имала твърд характер.

"Не съм осъждан и нямам никакви криминални прояви. Винаги съм уважавал закона и не мога да повярвам в какво ме обвиняват. В шок съм", казва още мъжът.

Според него не е редно да говорят, че той е лош баща, тъй като издържал сам децата си. Не било вярно и че след раздялата я е оставил без помощ.

"Последните две години тя спря да обръща нужното внимание на децата ни - твърди мъжът. - Стана много по-студена и не й пукаше за нищо. Не разбирах поведението й. Към мен може и да е изстинала, но защо и към децата?"

Костадин смята, че единственият момент, в който връзката между двамата вървяла добре, бил, когато работели заедно в дърводелски цех, намиращ се близо до Велинград. Тогава постоянно били в контакт и Бела не си позволявала да изневерява. Тя самата казвала, че когато той е близо до нея и в работата й, се чувствала по-добре. Действията, които последвали от нейна страна, опровергали тези думи. Заминаването й в Италия за месец, излизанията й по всяко време на денонощието, както и различни телефонни разговори показвали, че Бела търсела

ново преживяване

"Бяхме щастливи цялото семейство - спомня си Костадин. - Ходехме на екскурзии често. Последния път, когато бяхме в Банско, й купих три чифта обувки. На ден сменяше по три рокли. Гледах да я правя щастлива по всякакъв начин. В един момент се промени. На децата си им шептях в ухото: "Всичко е наред, с мама ще се съберем", макар да знаех, че няма."

Мъжът твърдо е решил да вземе синовете и дъщерите си при него. По думите му в момента те са при роднините на Бела.