Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Варненската полиция разкри жестоко убийство, извършено село Войводино. Задържани са двама мъже. С постановление на окръжна прокуратура в морския град предстоя им в ареста е удължен до 72 часа. Срещу тях е внесено обвинение за грабеж, придръжен с убийство. Очаква се държавното обвинение да внесе искане за задържането им под стража.

Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна и с денонощните усилия на служители от ОД на МВР са установени и задържани убийците на 59-годишния самотноживеещ мъж. В ареста са 29-годишният Ивелин М. и 27-годишният Ангел П. от Вълчи дол.

Тежкото криминално престъпление е извършено на 16 срещу 17 ноември 2017 г. в дома на жертвата. Сигналът е подаден преди обяд на 17 ноември 2017 г. от съседка. Жената забелязала отворен прозорец на къщата на мъжа. Повикала го по име и след като той не се обадил, уведомила кмета на селото и полицията. Полицейски служители, повикани на местопроизществието, извършили оглед. Тялото на самотния мъж било намерено вътре в дома му с наранявания от тъп предмет по тялото, главата и ръцете. Първоначалната информация, че е бил убит с брадва е отхвърлена. Предприети били незабавно оперативно-издирвателни действия и под ръководството на прокурор криминалистите стигнали до убийците.

Двамата младежи са проникнали в дома на 59-годишния мъж с намерението да извършат грабеж. Мъжът обаче ги усетил и опитал да им окаже съпротива. С това се обясняват и нараняванията по ръцете на жертвата, твърдят патолозите.