Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От края на работната седмица полицията в Стара Загора издирва наглец, който е монтирал скрита камера в женската тоалетна на третия етаж в Математическата гимназия “Гео Милев”. Това потвърдиха от ОД на МВР, без да навлизат в подробности.

От първата кабинка било иззето записващо устройство без предавател. По случая работели експерти от Стара Загора и София, а извършителят, за когото униформените имали насоки кой е, е заплашен от затвор между 1 и 6 г. Не е ясно дали са изнасяни записи от камерата и колко време е била тя в тоалетната.

По случая е образувано досъдебно производство. За него обществеността научи, след като момичета от гимназията започнаха да се предупреждават в социалните мрежи за находката. След това постовете им в мрежата бяха изтрити. Директорката на училището, която била в отпуск по време на откриването на камерата, вече изпратила доклад в инспектората по образованието и била разпитана от разследващите.

Според ученици устройството било монтирано в закачалка, поставена в кабинката. Тъй като въпросната закачалка се появила неочаквано и била скъпа, а и като нея нямало в другите кабинки, тя направила впечатление на посетителките, които разказали за странната вещ на учителите си. Така се стигнало до откриването на камерата.

След този случай, който възмути Стара Загора, дисциплината в гимназията е затегната, всички ученици задължително ходят на училище с официалната си униформа, за да не бъдат допуснати в сградата външни лица. Едно от предположенията е, че тъкмо външни хора са монтирали устройството, но това далеч не било сигурно.

Това не е първият случай на подобно воайорство в Стара Загора. През юли 2008 г. гръмна скандал с дупка на вратата на женската тоалетна на четвъртия етаж в сградата на Съдебната палата, където тогава се помещаваше Районната прокуратура. Тогава бе задържан мъж на 34 години.