Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районният съд в Стара Загора гледа при закрити врата мярката за неотклонение на Станко Желязков, обвинен, че подбуждал жена да извърши убийство в Италия.
Районният съд в Стара Загора гледа при закрити врата мярката за неотклонение на Станко Желязков, обвинен, че подбуждал жена да извърши убийство в Италия.

Залогът бил поне 1,5 милиона евро, толкава струвала къщата на нарочения бизнесмен в центъра на Милано

Районният съд в Стара Загора наложи най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, на 44-годишния старозагорец Станко Желязков, обвинен, че е подбуждал жена да убие италианския гражданин Франческо Пучини в Милано. Адвокатите на обвиняемия са категорични, че ще обжалват мярката пред Окръжния съд, според тях на този етап обвиненията срещу клиента им били съшити с бели конци.
Според прокуратурата обаче задържаният готвел убийството на 85-годишния бизнесмен от Милано Пучини, който бил богат човек - само къщата му в центъра на града струвала 1,5 милиона евро.

Възрастният мъж от години живеел с 20-години по-младата от него българка Емилия К., която, подобно на фаталната казанлъчанка Дешка Говедарова от гръцкия остров Крит, успяла да го омае и от негова болногледачка му станала любима. 65-годишната старозагорка, която от 25 години живеела в Италия, в началото на тази година завъртяла любов и с 29-годишния си съгражданин Господин Павлов, добър познат на обвиняемия Станко. Тъкмо него използвал той за посредник, за да навива жената "да приспи" завинаги италианеца, за да сложат ръка на богатствата му.
Идеята им обаче стигнала и до криминалистите в Стара Загора, които задържаха на 10 октомври Станко Желязков, собственик на заложна къща. Нямало защо да арестуват Господин Павлов, който междувременно влязал в затвора заради търговия с наркотици.
Задържаният Станко не се признава за виновен. На влизане в съдебната зала, където бе гледана мярката му за неотклонение, той обяви, че иска да направи изявление през медиите, но не му беше позволено.
От Апелативната прокуратура в Пловдив припомниха, че срещу тандема Желязков-Павлов има повдигнато и обвинение за измама в особено големи размери. Според него, през периода януари 2016 г. - март 2017 г. те успели да измъкнат от старозагорец 110 хиляди лева и 5500 евро.