Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Пеков-Пеката
Николай Пеков-Пеката

Гаф на прокурорка остави на свобода известен автокрадец и съучастникът му, заловени с чуждо беемве. Стефка Панайотова от Софийската районна прокуратура объркала датата на престъплението и това мотивирало съда да пусне Георги Воденичаров-Кико, опитал да сгази полицай и хванат с над 35 000 лв. в дома си без мярка за неотклонение. Случаят ще бъде проверен, казаха неофициално от прокуратурата.

Кико и помощникът му Николай Пеков-Пеката били хванати преди дни с краден джип беемве Х6. Прокурорката Стефка Панайотова обаче написала, че те укрили джипа по същото време, по което вече били задържани за престъплението. Така съдът пуснал мъжете с дълги досиета без мерки за неотклонение.

Воденичаров от години работи за Светослав Петков-Лъвицата. По оперативни данни двамата са най-добрите в краденето на джипове “Рейдж Роувър” и “Инфинити”. Бургазлията бил обучен лично от Петков. Според полицаи в дома на Кико двамата събирали парите от крадените джипове. Така на 18 юли в жилището в тайник в стената били открити 35 000 лв. в дома си. На друго са намерени радиостанции на честотите на полицията, заготовки на ключове за коли и други уреди за кражби. полицаите открили и краден джип мерцедес.

През февруари т.г. служители на МВР преследваха мъж с краден Рейндж Роувър. Той опита да ги сгази и избяга. Криминалистите бяха категорични, че зад волана е бил именно Воденичаров. През 2012 г. той наръга полицай, опитващ да му сложи белезници.