Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На «княза» се вързала и Памела Андерсън, която получила от него званието “графиня на Черна гора”  СНИМКИ : Фейсбук/ Стефан Цернетич
На «княза» се вързала и Памела Андерсън, която получила от него званието “графиня на Черна гора” СНИМКИ : Фейсбук/ Стефан Цернетич

57-годишен италианец от Торино успял да измами серия от известни личности в Европа, както и собственици на курорти, в които почивал гратис, представяйки се за княза на Черна гора. 

На снимката "князът" е с принц Албер от Монако
На снимката "князът" е с принц Албер от Монако

Според в.”Република” в продължение на години италианецът успял да накара мнозина да му повярват, че е Стефан Цернетич, монарх на Черна гора и Македония. За целта дори си изфабрикувал фалшив сайт и документи. Той бил хванат едва след почивката на аванта в суперлуксозен курорт във Фазано, Пулия, през юли 2016 г. 

На двойката били иззети серия от фалшиви печати, дипломи и премии на името на Княжество Черна гора.
На двойката били иззети серия от фалшиви печати, дипломи и премии на името на Княжество Черна гора.

Тогава започнало и разследването срещу него. Фиктивният княз успял преди това обаче да мине за такъв пред много персонажи от шоубизнеса, епископи и кметове от половин Европа, които го приемали на срещи. В клопката паднал и кметът на Монополи, Пулия, Емилио Романи, който си сложил дори снимка с княза на сайта на кметството. На «княза» се вързали и Памела Андерсън, която получила от него званието “графиня на Черна гора”, принцът на Монако Албер, кардинал Пиетро Паролин. Навсякъде князът се придружавал от 63-годишен италианец от Авелино, област Кампания, който има в съдебното си досие присъди за измама. Той пък бил «македонски посланик в Италия».

Двамата сега се разследват за фалшифициране на самоличност и за фабрикуване на фалшиви документи.

Измамата излязла наяве, след като курортът във Фазано пратил на македонското посолство в Рим сметката от ваканцията на «княза». За почивката си князът и посланикът отишли дори в «Мерцедес» с македонски флаг и дипломатически номер, които били фалшиви.