Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Мумджиев
Александър Мумджиев

Казусът със съдебния инспектор Александър Мумджиев, който пиян повече от допустимото, закачал камериерки, сервитьорки и рецепционистки  в хотел във Враца, стигна и до парламента. Именно те се оплакали от него в полицията. Други от администрацията на хотела пък твърдели, че гостът наистина бил повечето време "на градус", но пък се държал уважително и мило с тях, останал доволен от обслужването.  

И.ф. главния прокурор Борислав Сарафов изпрати вчера до заместник председателя на 49-о Народно събрание Росица Кирова доклад на Районна прокуратура-Враца с данни за непристойно, срамно и силно уронващо престижа на съдебната власт поведение на Александър Мумджиев. Той е инспектор в Инспектората към ВСС, а Народното събрание е сезирано с оглед правомощията му да избира и да освобождава от длъжност членовете на ИВСС.

Копие от доклада на Районната прокуратура Враца е изпратено и до Теодора Точкова,  както и до Висшия прокурорски съвет. 

Александър Мумджиев пристигнал във  Враца на 9 май, за да инспектира работата на прокуратурата там. Той се настанил в хотел "Хемус" в града. От пристигането си до 15 май редовно употребявал алкохолни напитки, свидетелстват от персонала на хотела. Точно жените, които работели там, се оплакали от съдебния инспектор, който освен, че не изтрезнял, им досаждал със закачки, подвиквания, непристойни намеци, твърдят те.  Той редовно говорил с персонала, но думите му често били несвързани, на висок тон, като демонстрирал и превъзходство и изисквал от тях специално отношение, казват жените. 

Така например на 11 май сутринта в 8,30 часа Мумджиев се появил за закуска в ресторанта на хотела. Настанил се на бара и си поръчал уиски. По едно време сервитьорката останала сама на бара, а Мумджиев се приближил към нея и започнал да й говори всякакви небивалици. Казал, че цяла нощ е бил на дискотека и още не е изтрезнял.  Освен това се хвалел, че познава важни хора. 

После почнал да говори за здравословните си проблеми и както разказвал за тях, споменал нещо и за "анален разширител", при което на сервитьорката й станало неудобно, и се отместила. 

Въпреки че тя се дръпнала от бара, където стоял Мумджиев, той продължил да й подвиква, пречил й да работи и се държал с нея "все едно му е роб". 

На 14 май около 16 часа  отново слязъл в ресторанта, пак бил пиян и говорил несвързано. Наредил на сервитьорката да му купи алкохол от магазина и да му го занесе в стаята. Тя му купила и му го занесла. Всеки път, когато жената минавала покрай масата, той й подвиквал на висок тон. Хвалел се, че него парите на го бъркат, че щял да й поръча такси, хеликоптер, ако иска. 

Рецепционистка пък разказва, че Мумджиев се хвалел, че такива хора като него са само 10 в държавата. Съдебните инспектори, които се избират от парламента, са толкова на брой. 

Камериерка разказала, че той я повикал в стаята. Тя го заварила в леглото, завит с чаршаф от кръста надолу, а нагоре бил гол. Стаята била много разхвърляна. Навсякъде имало храна и дрехи. Той я гледал предизвикателно, бил пиян. Тя се уплашила от това негово поведение. Затова следващия път, когато й се наложило да посети стаята му, не  била сама. При второто посещение нямало проблеми. Една от камериерките казала,  че между тях се говорило, че той посрещнал една от камериерките гол и й наредил да му изглади ризата.

Нейна колежка пък разказала, че когато го видяла за първи път той бил добре облечен, "изглеждал като мъж на положение", но се държал като пиян.

Пиколото на хотела за първи път се видял с госта на 14 май. Говорили дълго по общи теми. Гостът  имал пред себе си бутилка с джин и бутилка с тоник. Поканил и пиколото да му прави компания, но той отказал, защото бил на работа. Според него гостът се държал много учтиво и не създавал проблеми. 

Друга рецепционистка на хотела казала, че той бил много внимателен към персонала и дори ги похвалил за доброто обслужване. Понякога залитал, видимо пиян.  Не били установени повреди по стаята.