Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Ще кажа на 5-годишната ни дъщеря, че баща й вече е една звездичка в небето. Ще седим близо до прозореца, ще й я покажа точно коя е и ще си говорим с него всяка вечер."

Това сподели пред "168 часа" Наталия Ахчийска, съпругата на 26-годишния Йото Ахчийски от Мездра, който бе втората жертва на катастрофата на магистрала "Хемус" в понеделник. Тогава шофьор на БМВ помете с висока скорост трима души в аварийната лента.

"Нямам книжка и не разбирам от автомобили, но очите ми не ме лъжат. Този мъж летеше. Представете си, че когато го погледнах в далечината, той беше една точка. Само за секунди вече беше връхлетял върху нас и пред очите ми виждах едно гробище", спомня си Наталия.

Преди да бъдат пометени от шофьора на БМВ-то, тя и съпругът й Йото пътували към София, когато заради мократа настилка младият мъж изгубил контрол над лекия им автомобил "Пежо" и се преобърнали.

"Колата щеше да падне в канавката, ако я нямаше мантинелата, но ние се преобърнахме. Въпреки това излязохме невредими. Аз имах съвсем леко ожулване от колана. Съпругът ми нямаше нищо. Просто ми каза да излезем по-бързо от колата", разказва още жената.

Веднага на помощ на семейството се притекли хора, които искали да видят дали са добре. След като се уверили, че това е така, ги оставили да чакат Пътна помощ. Минути след това двама служители на "Автомагистрали" спрели, за да окажат помощ.

"Не мога да кажа колко време точно стояха така. Малко след това бяха пометени от шофьор на БМВ. Признавам ви, че като се обърнах, видях едно гробище. В близост до колата имаше крак", спомня си Наталия.

Така единият от служителите на "Автомагистрали" починал на място от силния удар. Йото пък лежал в канавката все още жив, но с много рани. Съпругата му веднага звъннала на Бърза помощ.

"Не знаех какво се случва. Казах им да идват бързо, защото тук е касапница. Бях неадекватна от шока, затова другият човек, който се притече на помощ, взе телефона и обясни точно къде се намираме", разказва още жената.

До идването на линейката тя стояла през цялото време до съпруга си. Дори не може да си спомни какви коли са спирали и кои хора са идвали при тях, докато са чакали.

"Гледах само и единствено него, а той пищеше от болка. През цялото време го карах да мисли за мен и дъщеря ми, да си ни представя щастливи, както сме винаги тримата заедно. Карах го да диша и да не затваря очи. Той викаше, че не издържа. Повтаряше по-бързо да дойде линейката. Просто го болеше", споделя Наталия.

Тя си спомня, че веднага след катастрофата шофьорът на БМВ-то клекнал до колата си неподвижно. С идването на линейката Йото бил откаран в столичната Университетска болница "Света Анна". Часове след инцидента, въпреки усилията на лекарите да го спасят, мъжът починал. Наталия мисли, че се е видяла за кратко с убиеца на съпруга й и в болницата. Бил на носилка.

"Когато отидохме, на мен ми дадоха успокоителни заради шока", разказва още жената. Тя казва, че към момента не може да обвини никой друг за касапницата освен шофьора на БМВ-то за несъобразената скорост. По думите й има много пътни произшествия, но когато те са вследствие от бързата скорост, са непростими.
"Ако караше бавно, нямаше да го обвинявам", сподели жената.

Как Йото и Наталия са се запознали и с какво се е занимавал той до момента, четете в печатното издание на "168 часа".