Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Моуриньо го изхвърли при резервите, а той е само на 4 гола от привилегията да се превърне в най-резултатния футболист на “Юнайтед” за всички времена

“Манчестър Юнайтед" пръсна луди пари за селекция през лятото. "Червените дяволи" осъществиха най-скъпия трансфер в историята, плащайки 105 млн. евро за Пол Погба. Прескъпо излезе и Златан Ибрахимович. Новите момчета го раздават тежкарски в съблекалнята. Държат се точно като хора, които осъзнават, че струват теглото си в злато. Да не говорим какъв егоцентрик е и треньорът им Жозе Моуриньо.
"Юнайтед" наистина се напълни с звезди от световна величина, които не са свикнали да прекланят глава пред никого. Дали пък точно заради тяхното идване не увехна блясъкът на Уейн Рууни? Не беше далеч времето, когато капитанът на английския национален отбор колеше и бесеше в съблекалнята на английския гранд. Всички бяха длъжни да се съобразяват с мнението на голаджията. И най-опитните го уважаваха и му даваха път, като се засекат на вратата. Сега обаче е различно. Новите са твърде превзети, а самият Уейн изгуби дълго култивираната си самонадеяност. Той просто спря да вкарва и беше залепен на скамейката от безмилостния Моуриньо.
На Острова моментално се захванаха да пресмятат шансовете Рууни да си замине от "Юнайтед" още в средата на следващата година. Таблоидите дори започнаха да му търсят нов отбор. Чу се, че англичанинът ще се засили към американското първенство,
за да натрупа пари за черни дни. Португалският мениджър на "червените дяволи" не закъсня да опровергае слуховете.
"Рууни никъде няма да ходи. Той е необходим на отбора. Със сигурност не е доволен от статута си на резерва, но това ще се промени. Спрете да търсите интриги", призова Жозе Моуриньо. Дали му вярват феновете обаче? Техният доскорошен любимец просто не може да си намери място в новата схема на португалеца. На върха на атаката няма място заради абонирания титуляр Златан Ибрахимович. В халфовата линия също е пренаселено, а Рууни не става за защитник. Той все по-рядко ще намира място в титулярния състав, а статутът на резерва хич не му отива. Лошото е, че при сегашната ситуация Уейн не може да изпълни най-важната си мисия в "Юнайтед". Той е само на 4 попадения от уникалния шанс да подобри рекорда на Боби Чарлтън от 249 гола и да стане най-резултатният играч
в историята на "червените дяволи". Върхът е едновременно много близо, но и много далеч. А Уейн поне засега не успява да се измъкне от головата суша, която го преследва от седмици насам.
"Трудно му е да се справи с новата ситуация. Неприятна контузия го извади от състава в най-неподходящия момент. Сега е добре, но всичко зависи от мениджъра. Уейн не е от хората, които ще се молят на тренера да ги пусне в игра", категоричен е съотборник на 31-годишния национал.
Неуморните жълти издания вече препоръчват на Уейн да се замисли за някакъв бизнес, след като приключи с футбола. Не че е за пенсиониране, но и годинките се трупат. Рууни може да дочака спокойни старини, дори и да не изкара нито паунд повече, след като окачи бутонките на стената. През последните години той неизменно присъства в първата петица на най-богатите спортисти на Острова със състояние от 75 млн. паунда. Футболистът инвестира солидна част от богатството си в имоти и скъпи автомобили. Купил си е каквото може да се купи с пари и пак са му се натрупали в излишък.
В личен план Рууни също изглежда, че постигна желаната хармония. Не че бракът с ученическата му любов Колийн не мина през тежки препятствия. Съпругата беше бременна с първата си рожба, когато избухна скандалът с изневерите на Уейн. Оказа се, че той е ползвал услугите на елитни проститутки, за да задоволи нагона в тежките за всяка семейна двойка 9 месеца от бременността. За разлика от много други жени в нейното положение Колийн прости предателството и спаси брака си.
Впоследствие на бял свят се пръкнаха още две момчета, а сега семейство Рууни изглежда по-сплотено от всякога.

Какви проблеми има футболистът, четете в хартиеното издание на "168 часа".