Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Маг Ивайло е парапсихолог и ясновидец, занимава се с древен шаманизъм, екстрасензорика и високоенергийна защита.

- Проклятие или поличба са високосните години?

- Още от дълбока древност в българските традиции високосните години се почитат като години на разплата, на възмездие, на откриване на скритото, на покълване на посятото. Високосната година е Темида. Следователно, ако за нещо три години сме полагали усилия, именно на тази четвърта то ще се сбъдне. Но това не означава, че е каръшка година. Напротив, може да е година на печалби и успехи. Зависи как сме живели преди това. Тъй като съществуват четири основни посоки - изток, запад, север, юг - се вярва, че точно на четири години се сменя кармата на планетата.

- Според някои поверия през такава година не бива да се започва нищо ново. Защо?

- Не е хубаво, ако човек започва нови начинания, които не е обмислил добре или не е планирал в детайли. Особено ако става дума за периода преди юни месец. Именно през него всички наши недовършени задачи трябва да приключат, всичко старо трябва да остане в миналото. Но след слънцестоенето отминава опасността от това да не се осъществят плановете.

Точно обратното - хората, които имат колебания в бизнеса, отдавна работят върху нещо, дори и то да не върви съвсем добре, или имат връзка, която смятат за неуспешна, не трябва точно сега да се отказват, а да изтърпят още малко. Нещата може и да се развият положително. Защото високосната година е година на възмездие. Тоест този, който търси, ще намери, който е сял, ще пожъне. Но ако си посял лошо, това и ще пожънеш. Който е работил много, сега ще получи награда и най-накрая успехът ще дойде при него.

Но само при условие, че не се откаже. Много често точно преди успеха се отказваме, точно преди брега се давим. Затова през високосна година е много важно да изтърпим, да стиснем зъби и още малко да положим усилия. Това даже е хубава година и всеки, който е искал и чакал, ще бъде възнаграден.

- А каква година се очертава 2016-а за България?

- Година на разплата. Това, че много ни лъгаха, неизменно ще доведе до възмездие. Ще има пренареждане в държавата. Българите се чувстваме ограбени, измамени, но трябва да сме спокойни, защото най-накрая ще настъпи дългоочакваният момент за разкриване на картите. И това ще доведе до промени по етажите на властта.

Развитие ще има и в ъндърграунда. Очаквам да има показни убийства, наказания… все пак говорим за разплата. Но разплатата е каквото повикало, такова се обадило. Така че тези, които са били усърдни и честни, няма от какво да се притесняват.

- И все пак не е ли вярно, че през високосна година си отиват най-великите, най-обичаните личности?

- Нека не гледаме смъртта само едностранчиво. Навремето, когато на прабългарите са им се раждали деца, те са плачели, защото са осъзнавали колко тежък е животът, но когато някой е почивал, са вдигали празненства, защото са вярвали, че отива на по-хубаво място.

Смъртта на тези известни и обичани хора може да се възприеме и като пречистване. Те са дали, каквото са имали да дават на хората, достигнали са някакво ниво, заслужили са да отидат на по-хубаво място и вече имат правото да не се мъчат тук. Няма как да не са на по-хубаво място - след като никой не се е върнал оттам, е факт, че никой не иска да се върне.

- Някои говорят, че дори има повече природни бедствия. Какво е вашето обяснение за това твърдение?

- Не бива да забравяме, че Земята е жив организъм… организъм, когото ние постоянно тъпчем и пренебрегваме, лишаваме от грижи. Планетата си отмъщава. Това е нашата Майка, която ние наказваме от стотици години, затова тя намира начин да се отърсва малко по малко.

- Трябва ли да правим нещо специално през такава година?

- Хубаво е във високосна година, ако не сте кръстени, да се покръстите. Сега е моментът човек да се покае, да се изповяда, да си признае грешките. Особено ако не го е правил преди. Всеки сам да осъществи разплата, да е искрен, да поиска прошка. Защото във високосна година се получават наказания, но и прошка… само за тези, които се разкаят обаче. Всъщност високосната година съвсем не носи проклятие, а възможността да станем по-истински и по-добри.

- Казват за хората, които се раждат на 29 февруари, че или са много лоши, или много добри.

- И двете твърдения са верни. Уникалното на тези хора е, че те се раждат с отворени карти. Тоест всеки от тях трябва да избере дали ще бъде специален с дарбата си от Бог в изкуство, наука или за хората, или ще се обърне към черното в душата си и ще разрушава и проваля. Тези хора не могат да са неутрални и равни личности - или са много добри, или много лоши. Лично аз бих казал, че са щастливци, защото имат право на избор.