Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КЪСМЕТ: Ангел Семерджиев се е радвал на изключително добри доходи и при тройната коалиция, и при правителството на ГЕРБ.
КЪСМЕТ: Ангел Семерджиев се е радвал на изключително добри доходи и при тройната коалиция, и при правителството на ГЕРБ.

По 9236 лв. месечно е получавал бившият шеф на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев, докато е бил директор на "Булгартрансгаз". Това сочат данни от Годишния доклад за дейността, доклада на независимия одитор и годишния финансов отчет към 31 декември 2009 г. Документът общо е 87 страници.
Някои от координаторите на протестите се заканиха, че ще искат пълно разследване на дейността му. Любопитното в случая е, че
компанията е държавна
От януари до септември 2009 г. Семерджиев е взел от фирмата общо 83 126 лв. Което като се раздели на девет месеца, се получава по 9236 лв. месечно.
"168 часа" попита официално "Булгартрансгаз" дали възнаграждението е само за заплатата му като изпълнителен директор и член на борда на директорите. Оттам обещаха да проверят случая, но с уговорката, че отговорът им най-вероятно ще е готов след седмица. Причината била в многото командировки на шефовете покрай откриването на нови станции в страната.
Самият Семерджиев не вдигаше мобилния си телефон. "168 часа" му изпрати въпроса и чрез SMS, но до редакционното приключване нямаше отговор.
Според годишния отчет на "Булгартрансгаз" и останалите членове на ръководството са получавали добри доходи.
Примерно няколко души от ръководството на държавната компания
от януари до март 2009 г.
са получили по 9248 лв.,
сочат данни от отчета. Друг член на управата за четири месеца е взел 17 190 лв. Негови колеги от борда са взели между 27 хил. лв. и 35 хил. лв. за 2009 г.
Тези прилични възнаграждения са раздавани, въпреки че пренесеният природен газ през 2009 г. е намалял с една четвърт спрямо количествата през 2008 г. Семерджиев получава този фантастичен доход от държавната фирма до септември 2009 г., когато правителството на ГЕРБ го издига за шеф на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.
Всъщност
самото му назначаване
е голяма загадка
Защо кабинетът на Бойко Борисов избира да издигне кадър на тройната коалиция за шеф на комисията, регулираща цената на най-инфарктните стоки - тока, парното и водата?
Сега протестиращите са по следите на одитната група в ДКЕВР, която през този период узаконяваше инвестициите на монополите. Съмненията са, че те са се подписвали под кухи цифри. Има много подозрения, че компаниите почти нищо не са направили. Ако това беше така, качеството на услугите щеше да е много по-високо и цената на тока и водата нямаше постоянно да расте. А тя се повишава до голяма степен и заради загубите, които всички отричат, че ги начисляват в сметките.